Kåring i Belgisk Varmblod

Dette innlegget ble publisert 18. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Kåring i BWP (Foto: Faksimile: Horses.nl).Andre fase i den 55. kåringen i Belgisk Varmblod er et faktum.

15. – 17. januar ble den andre fasen avholdt i Moorsele. Av 88 hingster født i 2006 ble 33 tatt ut til avsluttende fase i mars. Champion og fløyhingst ble den velutviklede Gigolo van de Padenborre (e. Quidam de Revel/Chin Chin/Lugano van La Roche/Codex) som er oppdrettet av De Wolf Erwin og fremvist av Andre Leemans. Hingsten ble også solgt videre under kåringen til to av Nederlands største aktører på avl, nemlig Egbert Schep og Joop van Uytert. Sistnevnte gikk blant annet sammen i fjor med en av Tysklands største hingsteholdere, Paul Schockemöhle, og Holsteinerforbundet under kåringen i 2008 for å kjøpe fløyhingsten Diarado (e. Diamant de Semilly/Corrado I).

Van Uytert forteller selv om kjøpet på hjemmesiden sin. – Under løshoppingen på fredag var det etter min mening én hingst som hoppet svært godt, hadde et vakkert eksteriør og en super stamme. Jeg satt på tribunen sammen med Egbert Schep og vi bestemte oss for å gå sammen om å kjøpe denne. Og på lørdag var det nettopp denne hingsten som juryen også vurderte som den beste – og den ble champion av BWP 2009. Flott!

Den nederlandske hingsteholderen hadde selv med fire KWPN-hingster til kåringen – United, Zhivago, Amazing Star og Andretti. Gigolo har også en søster som går i internasjonal sprangridning, nemlig Rio Paths Borre.

BWP-kommisjonen uttaler selv at avlsforbundet setter bruksegenskapene fremfor eksteriøret. – Kolleksjonen i år er ikke helt «wow». Dette året hadde vi svært vakre hester, men de hoppet ikke like godt. Vi så flere mer ordinære hester, men disse har en enorm sprangkapasitet. Ellers ville heller ikke Darco vært i avlen, forteller juryformann Boudewijn Schepers. Darco (e. Lugano van La Roche/Ucoucha) døde i 2006, men topper hingsterangeringen fra WBSFH foran danskeide Quidam de Revel, som altså er far til årets fløyhingst.

De øvrige premiehingstene ble følgende:

3. Gorki van Sonnevanck (Breemeersen ADorado/Pavarotti van de Helle
10.Gambo van den Opstal (Chicago Z/Canadian River)
35. Gondor-Gucci van het Burghof (Wandor van de Mispelaere/Gottwald)
37. Gonzales (Winning Mood van de Arenberg/Calypso d’Herb Irish)

Lyst på en belgisk varmblod? Her finner du salgshester.

Tredje fase foregår i Oud-Heverlee fra 18. – 21. mars, hvor hingstene skal ris og hoppes under rytter.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*