Hvem får årets første føll?

Et av de tidligst fødte NV-føllene i 2008 var LR's Fragolina. Her sammen med mor Sassicaia W under Eliteskuet i høst.

Bare noen dager inn i det nye året rapporterer danskene og svenskene allerede om årets første føll, men når kommer det første norske?

I Danmark var det praktisk talt snakk om et nyttårsføll i år. På Stutteri Hjortebo ble de nervøse for at fullblodshoppen Blue Magic skulle følle allerede på nyttårsaften og dermed i det gamle året når veene begynte tidlig på kvelden. Men Blue Magic holdt igjen og det lille hoppeføllet etter den kjente fullblodshingsten Academy Award kom ikke til verden før utpå ettermiddagen på første nyttårsdag, rapporterer Ridehesten.com.

Mens i Sverige lurer de på om lille Stella, en mustanghoppe født 3. januar, er årets første føll. Stella ble født utenfor Malmö rett etter midnatt 3. januar og var resultatet av en litt uplanlagt drektighet etter at moren ble bedekket av en unghingst i flokken hun gikk med.

Men så vidt vi vet har det ikke vært rapportert om noen januar-føll her i landet enda. Men hvis du vet bedre så ta kontakt med oss.

Et av årets første NV-føllene i fjor var i følge Norsk Varmblod LR’s Fragolina e. Figaro/Schwadroneur som ble født 6. mars. LR’s Fragolina er oppdrettet av Laila Rud og gjorde det godt på NVs føllutstilling og deltok dermed på Eliteskuet 2008.

Så gjenstår det å se hvem det blir i år. I mellomtiden er det bare å ta en titt på vårt føllgalleri for 2008. Og skulle du ha en liten en fra fjorårets årgang som ikke allerede ligger der må du fortsatt gjerne sende oss bilde og informasjon.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar