Holsteinerhingst til Norge

captain-hookPer Martens og Turid Hammer har endelig funnet arvtageren til elitehingsten Laurin.

Ekra Gård har i flere år vært på utkikk etter en verdig arvtager for holsteinerhingsten Laurin. Høyest på ønskelisten stod en atletisk holsteiner med type og Capitol-blod. Etterspørselen etter Cassini I og II-sønnene har vært stor, noe man også merket på årets Holsteiner-kåring, hvor bl.a. to Cassini I-sønner ble solgt til Danmark for henholdsvis 180.000 og 270.000 Euro.

Like viktig var det å få tak i en hingst som har rukket å gjennomføre bruksprøven, forteller Per Martens og Turid Hammer. – Ridbarheten er uunnværlig uten at den egenskapen blir testet godt nok på kåringen, da hingstene bare er 2,5 år gamle. En bruksprøve vil kunne gi større indikasjoner på hvordan hingsten vil fungere under rytter enn selve kåringen.

Nå har altså Ekra Gård fått tak i den kårede Captain Hook (Cassini II/Contender), som er kåret i Baden Würtemberg. Den 4-årige hingsten mistet sitt ene øye som 2-åring ute på hingstebeitet – og bruksprøven ble derfor gjennomført enøyd. Det var tydeligvis ingen hindring. Hingsten ble nr to, og fikk blant annet 9 for galopp, ridbarhet og arbeidsvilje.

Captain Hook kommer til Norge 20. januar, og vil bli presentert for Norsk Varmblod og det norske publikum under Arctic Equestrian Games på Brunstad i slutten av måneden.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar