Auksjonshestene er klare

11 spranghester og 2 dressurhester skal auksjoneres bort under Walber Youngster Auction 2009 som avholdes under AEG.

Torsdag 29. januar er det tid for auksjon på Brunstad. Etter at Nelson Pessoa har gjennomført sin clinic torsdag kveld skal de 13 hestene i ringen.

Walber opplyser på sin hjemmeside at det vil bli mulighet for å prøveri hestene søndag 25. januar kl 17.00. De vil så gå igjennom en veterinærsjekk av de to oppnevnte veterinærene Gaard Skar og Per Martens. Walber garanterer at alle hestene kommer med røntgenbilder som ikke er mer enn 4 uker gamle og det vil i tillegg bli tatt blodprøve av alle hestene som kan analyseres i ettertid av nye eier skulle det være ønskelig.

Årets kolleksjon består hovedsaklig av 5 og 6 år gamle spranghester. Kun katalog nummer 3 og 13 er av dressuravstamning.


01. Wiona
Selger: RC Horses

Wiona er en en 6 år gammel hoppe etter Lester/Dublin/Urban. Faren Lester er en KWPN-hingst som er far til blant annet britiske Ben Mahers OL hest Rolette. Maher og Rolette ble nummer 20 individuelt i Hong Kong, men den 11 år gamle hoppen ble så solgt til USA for en ukjent sum.

Om Wiona sier Walber:
Wiona er en super lett hoppe med godt temperament og stor hoppkapasitet.


02. Lemmi II
Selger: Walber AB

Lemmi er en hoppe født i 2003 etter Lamentos/Nareew xx/Akzent II. Faren Lamentos er en Oldenburgerhingst med holsteinerblodlinjer.

Om Lemmi sier Walber:
Hun hopper med stort hjerte og høy forsiktighet. Hun er en positiv hest som alltid gir 100% av seg selv.


03. My Miro
Selger: Ib Kirk

My Miro er en 9 år gammel vallak etter May Sherif/Raimondo/Raubritter. Faren May Sherif er en riktig gammel kjenning fra Dansk Varmblod som blant annet har avlet Matador II, Kyra Kyrklund’s hest fra OL i Seoul.

Om May Miro sier Walber:
Flott og korrekt vallak av solid dressuravstamning. Korrekt og klassisk utdannet.


04. No Limit
Selger: Walber AB

No Limit er en 6 år gammel hoppe etter Nagano/Contender/Landgraf I. Faren Nagano er en nå 14 år gammel KWPN hingst som er kåret i Belgia. Han har plasseringer fra Grand Prix og Nations Cup, vant Asian Games Doha i 2007 og har en kåret sønn i Belgia.

Om No Limit sier Walber:
No Limit har en super innstilling til jobben. No Limit har mye kapasitet og viser sin teknikk og kapasitet først når hun trenger det.


05. Olanda
Selger: Walber AB

Olanda er en 5 år gammel hoppe etter Orlando/Lancer II/Zeus. Faren Orlando er en KWPN-hingst som er kåret i Belgisk Varmblod.

Om Olanda sier Walber:
Orlanda er en hest med en utrolig hinderforståelse. Hun har scoope og stor rekkevidde i galoppen.


06. Windsor
Selger: Walber AB

Windsor er født i 2003 og etter No Limit/Nabuur/Nimmerdor. Faren No Limit er en Indoctro-sønn som ble Stallion Test Champion i KWPN da han ble kåret.

Om Windsor sier Walber:
Direkte etter ankomst på stallen ble han syk av ett ufarlig virus som hold than utenfor trening helt frem til nyttår. Han er nå tilbake i trening men er fortsatt i en oppbyggnings periode. Tross dette er han like lett å arbeide med hver dag. Han er en modig hest som vil gi hjertet sitt for sin rytter.


07. Wizzard
Selger: Walber AB

Wizzard er en 6 år gammel vallak etter Orame/Wagenaar/Nimmerdor. På farssiden finner vi KWPN-hingsten  Orame, enda en Indoctro-sønn, som gjorde det skarpt i KWPNs hingstekonkurranser og nå konkurrerer på Grand Prix-nivå.

Om Wizzard sier Walber:
Wizzard er en enkel riddhest som hopper med stor kapasitet og forsiktighet, men som fremdeles har mye å gå på. Han er lett å ri til hinder og på banen.


08. Elanda
Selger: Walber AB

Elanda er en 5 år gammel hoppe etter Landor S/Quickfeuer V/Polydor. Faren Landor S er far til mer enn 30 kårede sønner og konkurrerer selv på Grand Prix nivå.

Om Elanda sier Walber:
En utrolig hest med utrolig utståling og kvalitet. Hun er god på alle områder og vil nå langt.


09. Polarn Stern
Selger: RC Horses

Polarn Stern er født i 2003 og er en vallak etter Uckermaerker/Napoleon Quatre/Tarino. Faren Uckermaerker er kåret i Neustad/Dosse.

Om Polarn Stern sier Walber:
Polarn Stern er en fantastisk fin modell både lettridd og selvgående. Polarn stern viser kvalitet både på trening og stevner og gjør alltid sitt ytterste.


10. Coolman
Selger: Walber AB

Coolman er en 4 år gammel hingst etter Colman/Heraldik/Landgraf. Hans far Colman har allerede flere kårede sønner. Walber opplyser at Coolman selv akkurat er innridd og kun har hoppet noen få ganger under rytter.

Om Coolman sier Walber:
Coolman er en riktig fin hingst som kommer utifra spennede stamme som kan være meget interessant også i avlssammenheng.


11. Unic Volo
Selger: Volo Sporthorses

Unic Volo er en 5 år gammel vallak etter Calvados/Zeus x/Furioso II. Faren Calvados representerer kjente Selle Francais blodlinjer. Unic Volo har ifølge Walber fått høye poengsummer i det nasjonale unghestchampionatet i England.

Om Unic Volo sier Walber:
Denne 5 års vallaken hopper pent, er veldig forsiktig og kommer alltid opp med bakparten.


12. Caresta
Selger: Volo Sporthorses

Caresta er en hoppe født i 2004 etter Carismo/Cho Bot/Dodanok II. Caresta er etter hannoveranerhingsten Carismo som utmerket seg under kåringen i Verden i 1995.

Om Caresta sier Walber:
Denne 5 års hoppen er fortsatt urutinert fordi hun fikk føll i 2008, men viser alikevel alle kvaliteter man ønsker av en unghest. Caresta hopper med mye kvalitet og har en fantastisk teknikk.


13. Møllegårdens Cheval
Selger: Ib Kirk

Møllegårdens Cheval er en 5 år gammel vallak etter Weltjunge/Helenikos xx/Diamond. Faren Weltjunge var premiehingst i Dansk Varmblod i 2000 og Fløjhingst i 2001.

Om Møllegårdens Cheval sier Walber:
Møllegårdens Cheval er en smuk og meget samarbeidsvillig hest med stort potensiale i dressur. Han er lettridelig og lærenem og er allerede nå utdannet på LA nivå.


Walber har lagt ut video av alle hestene på sin hjemmeside. Der finner du også mer informasjon om hver enkelt hest.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar