Årets kåring er i gang

Dette innlegget ble publisert 26. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Tobajo Pik Disney, januar 2009.Norsk Varmblod Hingstekåring 2009 er endelig i gang.

Søndag ble alle hingstene sjekket av veterinær, mens det i dag var elleve 3- og 4-åringer som fikk vist seg fram i den store arenaen på Brunstad. For flere av de unge hingstene var nok dette en litt ny og spennende opplevelse. Fra klasse 3a fikk vi presentert  3-åringene Rachmaninov, Cool Boy, Swix, Thorsøs Ludwig og JJ Rayban som alle ble ridd av egenrytterne foran kåringskommisjonen.  I neste klasse, 3ag, fikk 4-åringene Vivelstads Renoir, Løs Landtino og Tobajo Pik Disney vist fram gangartene.  Ettersom Fairlane ble trukket, var det ingen representert fra kåringsklasse 3bg.

Så skulle spranghestene til pers. Først ble de ridd og hoppet av egenrytterne, før fremmedrytter Anita Sande satte seg opp og hoppet kandidatene. Én 4-åring stilte i klasse 3as, nemlig Ekras Lümmel. Denne unghingsten etter Ekras Last Edition ble presentert av egenrytter Nina Braaten Johnsen. 5-åringen RR Lord of Rings møtte til ny kåring i år, etter å ha blitt sendt hjem i fjor uten kåringsbrev. Til sist fikk Peter Flam vist fram sin hingst E.Z. Rider etter Quite Hopeful.

I morgen er det klart for mønstring på hardt underlag kl 12.30 og deretter blir det gangartshingstene som skal testes under fremmedrytter Nikolai Kowalski klokken 17.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*