Til de evige beitemarker

Dette innlegget ble publisert 10. desember 2008 og innholdet kan være utdatert.

Robin Z 723 (e. Ramiro Z ue. Almé) døde i dag på Flyinge i Sverige.

Den 25-årige hingsten har kanskje vært den mest innflytelsesrike for svensk spranghestavl i moderne tid. Han ble født i 1983 i Belgia, og ble importert av Interbreed AB av den daværende Flyinge-sjefen Ingvar Fredricson i 1985.

Stor avlshingst og konkurransehest
Hingsten har sammen med Peter Eriksson hatt en stor karrière på sprangbanene, hvor de blant annet vant tre internasjonale Grand Prix-stevner, ble nr. 6 i WC-finalen i 1995, nr. 7 i EM samme år og vant Svensk Mesterskap i 1995 og 1996. – Jeg kom til Flyinge da Robin var 4 år, og kjente allerede første gangen jeg red ham at det var en hest som hadde det lille ekstra. Robin var fantastisk – han kunne gå Grand Prix-hoppinger, høydehoppinger og speedklasser – han var en veldig komplett hest, uttaler Peter Eriksson.  Robin Z har videreformidlet sine sprangegenskaper, og har blant annet over 60 avkom i vanskelige klasser. Blant disse finner vi kjente navn som Malin Baryards Butterfly Flip og Helena Lundbäcks VM-hest, Mynta.

Får minnesmerke på Flyinge
For Flyinge har hingsten betydd svært mye, og regnes som en av hovedårsakene til at det svenske avlsforbundet ligger høyt på listene over sprangnasjonene. Derfor jobbes det i disse dager med å få opp en bronsestatue av hingsten i naturlig størrelse. Både privatpersoner og bedrifter oppfordres til å gi sine bidrag til statuen – mer informasjon finnes på www.flyinge.se.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*