Stolt av norsk avl: CC Anima

Det skulle en liten hoppe fra Spikkestad til for å gi Norsk Varmblod en plassering på verdensrankingen over avlsforbundene.

CC Anima utmerket seg under den danske rytteren Thomas Sandgaard før hun dessverre døde etter en tragisk ulykke som skjedde under en rutinesjekk hos veterinæren i april i år.

Hoppa ble dermed ikke mer enn 13 år gammel og endte sin karriere altfor tidlig. Men hun rakk allikevel å bli av stor betydning for Norsk Varmblod.

CC Anima ble født hos avler Claus Claussen i Spikkestad i 1995. Hun var etter Morten Aasens velkjente hingst Animo u. Eyecatcher xx ue. Pompus. Norsk Varmblods bedekningstall for 1994 viser at det kun var rundt 50 bedekninger det året så en kan nok trygt si at Anima etter hvert ble best i klassen.

Hun deltok i 4-års championatet og breeders i Norge med Nina Braathen og Morten Waasmuth før veien gikk videre til Danmark. Med den danske rytteren Thomas Sandgaard ble hun kjent som AK’s Anima og representerte vårt naboland i sør på det danske landslaget. I 2006 ble hun ble dansk mester og var også med på det danske laget som vant nasjonshoppningen under Norway Grand Prix. Det året lå hun som nr. 143 på verdensrankingen med 317 poeng.

Men Norsk Varmblod måtte jobbe litt for å få disse poengene godskrevet Norge og Norsk Varmblod. Grunnet en misforståelse ble CC Anima nemlig registrert som dansk og poengene ble ført på Dansk Varmblod. Men i september 2006 kontaktet Norsk Varmblod World Breeding Federation for Sports Horses for å få rettet opp dette. Etter endel korrespondanse ble det rettet i 2007 og Norsk Varmblod ble liggende som nr. 19 på listen over sprangforbundene. Etter CC Animas død ligger forbundet nå som nr. 34 av i alt 35 forbund med kun 5 poeng.

Under årets hingstekåring på Brunstad ble Claus Claussen og hans datter Kjersti Claussen tildelt prisen Årets Oppdretter. De to står bak Stall CC og alle CC-hestene.

Stolt av norsk avl: Har du solgt en norskfødt hest til utlandet eller avlet en hest som har hevdet seg internasjonalt? Da hører vi gjerne fra deg. Send oss en e-post på post@avlshest.no.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar