Søkbar engelsk hestedatabase

Dette innlegget ble publisert 4. desember 2008 og innholdet kan være utdatert.

I slutten av forrige uke ble et storstilt hesteregisteringsprosjekt for Storbritannia lansert på nett. Mer enn en million hester er nå registrert i en ny søkbar nasjonal database.

The National Equine Database inneholder informasjon om alle hester i Storbritannia som har engelsk pass -uavhengig av avlsforbund eller rase. Dette gjør det mulig for brukerne av databasen å søke etter hester på navn eller registeringsnummer, sjekke informasjonen i passet ved kjøp av hest, legge til informasjon om egne hester og etter hvert som databasen vokser finne informasjon om avstamning og konkurranseresultater for flere og flere hester.

NED er et samarbeidsprosjekt mellom The Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra) og The British Equestrian Federation (BEF). Informasjonen om alle disse hestene har blitt hentet fra over 80 organisasjoner inkludert avlsforbund, forskjellige konkurranse disipliner og ulike organisasjoner som utsteder hestepass.

Databasen er fortsatt ufullstendig, og NED vet at det er endel individer som kan være registrert flere ganger. De oppfordrer derfor hesteeiere til å hjelpe dem med å luke ut ukorrekt informasjon.

Avstamningsinformasjonen kan kun legges til av avlsorganisasjonene, men det er mulig for potensielle avlere å finne avstamning på alle registrerte hester og kjøpe informasjon om individers resultater og avkomsstatistikker.

Klikk på bildet nedenfor for å se et eksempel:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*