Finn din favoritt

Dette innlegget ble publisert 17. november 2008 og innholdet kan være utdatert.

20. – 22. november kan du følge kåringen i Oldenburger-forbundene live på nett. Men allerede nå er det video tilgjengelig av alle de 73 kandidatene.

Vi begynner virkelig å bli godt vant med å få hingstekåringene inn i vår egen stue uten å krysse landegrensene. Nå skal også Oldenburger-kåringen sendes live på Clipmyhorse.de, og vi kan bivåne to kolleksjoner på til sammen 71 hingster som skal stilles for kåringskommisjonen.

I dressurkolleksjonen finner vi to danskeeide hingster, nemlig katalog nummer 6 etter Dimaggio/Noble Roi xx som eies av Olaf Bang. Katalog nummer 18 etter Fürst Heinrich/Donnerhall eies av hans kone, Lone Bøgh Henriksen. Sistnevnte oppnådde rekordsummen 110 000 EURO da han ble kjøpt hjem til Danmark ved en føllauksjon i Tyskland.

Charlotte Mogensen, som tidligere i vår solgte en av sine danske hester til verdensener Anky van Grunsveen, har valgt å trekke fram nr 8, 10, 15, 16, 20, 23 og 35 som ekstra spesielle og verdt å følge med på. Hun anser nummer 8 (e. Donnerhall/Weltmeyer/Grenadier) for å være hennes gangartsfavoritt, men mener den kan være litt knapp i formatet. Nummer 15 (e. Florencio/Sandro Song/Absinth) er vakker og særdeles velgående og av topp blod som står høyt i kurs i Oldenborg.

Mens kolleksjonen til Oldenburgerforbundet består av 38 dressurhingster og 8 spranghingster, er det 25 hingster med sprangbetont avstamning i det Internasjonale Oldenburgerforbundet, som utelukkende satser på internasjonal sprangavl. Her gjør hingsten Argentinus seg bemerket ved å være far til tre. Finner du din favoritt?

Kilde: horse2rider.eu

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*