Har du en potensiell avlshingst?

15. desember er datoen alle som tror de har en potensiell avlshingst bør merke seg. Det er nemlig fristen for å melde på hingster til Norsk Varmblods hingstekåring 2009.

Hingsten må da allerede ha vært gjennom en forhåndsundersøkelse hos veterinær i perioden 26. september – 12. desember. Denne undersøkelsen må inneholde endoskopi av luftveiene og røntgenundersøkelse av tåledd og hov på framben i tillegg til haser og bakkne. Mer informasjon om fremgangsmåten finner du hos Norsk Hestesenter.

Årets kåring finner sted allerede 26.-30. januar under Arctic Equestrian Games på Brunstad konferansesenter utenfor Tønsberg.

Under Eliteskuet tidligere i høst gjennomførte Norsk Varmblod en forbesiktigelse slik at hingsteeiere kunne få en vurdering av potensielle kandidater. 5 hingster ble da vist frem for dommere Poul Graugaard og Cecilia Wallin, hvorpå de anbefalte to å stille til kåring.

I fjor ble 13 av det 18 hingstene som ble vist på Brunstad kåret.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar