Tre nye elitehingster i Danmark

Dansk Varmblod har valgt å gi tre avlshingster den ærefulle betegnelsen Elitehingst.

Bakgrunnen for å gi enkelte hingster en en slik benevning ligger i hingstenes egenprestasjoner, samt avkommenes prestasjoner.

Crelido DVE 752 er en 12 år gammel holsteinerhingst etter Calido ue. Raimondo som går i høye klasser i både sprang og dressur. Crelido gikk bl.a. S-hopping i Danmark i en alder av 7 år. Men den avler også svært gode dressurhester – blant annet Charmeur, som vant unghestchampionatet i Herning dette året med en samlet karakter på 9,56. Vallaken deltok også i Unghest-VM i Verden i sommer, og ble nummer 5 i Dansk Rideforbunds Championats finale for 5-åringer i Odense forrige uke. På sprangsiden har den bl.a. Toftehøjs Crediva og Lussan, som begge startet i VM på Zangersheide i høst. Crelido er eid av Katrinelund ved Ib Kirk.

Coronado DVE 508 er 18 år gammel holsteiner. Han er etter Corrado I ue. Rebel Z. Hans far, Corrado I, er mest kjent som far til Clinton. Cornet Obolensky e. Clinton ue. Heartbreaker er den hingsten som har markert seg mest under Bundeschampionatet og hingstekåringene i Tyskland dette året. Coronado selv er for oss nordmenn mest kjent som faren til avlshingsten Cajus som står i Danmark. Cajus er selve opphavet til Stald Cajus, som oppnådde fløjstatus i alle aldersklassene på hingstene i 2008.

De Noir DVE 812 er kun 8 år gammel. Hannoveraneren er etter De Niro ue. Matcho X, og har i løpet av sin svært korte avlskarriere oppnådd bedre resultater gjennom sine avkom enn noen hingst har gjort før ham. Ved det danske Eliteskuet i 2007 var han bl.a. far til 40% av alle 3-årshoppene – og alle fikk medalje. Les mer om ham på Katrinelund sine sider.

Avlshest.no gratulerer!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar