Kåring i Hannoveranerforbundet

Hannoveranerforbundet har denne helgen avholdt hingstekåring i Verden.

50 hingster ble kåret, og av disse var 14 utpekt som premiehingster. For første gang utnevner ikke kåringskommisjonen noen fløyhingst.

Fullstendig resultatliste finner du på Hannoveraner Verband sine sider. Lørdagens auksjon medførte også at flere av de beste hingstene gikk til vårt naboland Danmark. Den dyreste hingsten var katalog nr. 3 etter Belissimo M/Weltmeyer/Alonso, som ble kjøpt i sammen av Blue Hors og Paul Schockemöhle. Det norskeide selskapet Tailormade Horses kjøpte også nr. 62 etter Stedinger/De Niro /Rubinstein. De kjøpte også med seg en spranghest etter Cornet Obolensky/Le Vainqueur/San Carlos, samt en hingst etter Stakkato.

Premiehingster

(Dressur)
3 B. v. Belissimo M – Weltmeyer – Alonso
12 R. v. De Niro – Weltmeyer – Bolero
23 F. v. Florestan – Wolkenstein II – Calypso II
35 Db. v. Lauries Crusador xx – Maurice – Pik König
37 B. v. Lauries Crusador xx – Rotspon – Wolkenstein II
39 F. v. Locksley I – Welser – Diplomat
46 F. v. Rascalino – Londonderry – Weltmeyer
62 R. v. Stedinger – De Niro – Rubinstein

(Sprang)
67 B. v. Abke – Landsieger I – Sao Paulo
80 Sch. v. Cornet Obolensky – Le Vainqueur – San Carlos
91 B. v. Quite Easy I – Stakkato – Athletico
94 F. v. Stakkato – Embassy – Calypso II
95 F. Stakkato – Calypso II – Furioso II
101 B. v. Uccello – Graf Top – Espri

Årets Hoppe

For noen dager siden ble det kjent at den 19 år gamle hoppa Luna ble kåret til Årets Hannoveranerhoppe 2008 av det tyske hannoveranerforbundet. Luna er etter Lungau/Pik Bube II og mor til blant annet Anky van Grunsveens hingst Salinero.

Årets hingst

Lørdag ble også Årets Hannoveranerhingst 2008 kåret og denne tittelen gikk til 15 år gamle De Niro e. Donnerhall/Akzent II, som er eid av Klosterhof Medingen og Hengststation Böckmann. De Niro gikk Grand Prix dressur i tidlig alder og har vært en særdeles viktig bidragsyter som avlshingst. De Niro-sønnen De Noir ble nylig utnevnt til Elitehingst i Dansk Varmblod.

Auksjon

7. – 8. november avholder Hannoveraner Verband en stor auksjon med dressur- og spranghester. Mer informasjon finner du på deres hjemmesider, og her er en oversikt over alle hestene som skal være med – klikk på videosymbolet på høyre side for å se video av de aktuelle hestene.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar