God norsk innsats i Odense

Fredag startet Ellen Birgitte Farbrot og CC Royal World Cup-klassen ved JBK Horse Shows. Ekvipasjen red til 64.375 i en klasse full av europeiske toppnavn.

Grunnet FEI-restriksjoner var det ikke mulig å se denne klassen via livestreaming i Norge, men en kunne fortsatt høre lyden og kommentarene fra de to danske dommerene Hanne Valentin og Hans Christian Mathiesen. Organisjonen Dressurens Venner stod for dette tilbudet som ga tilskuerne muligheten til å høre hva to andre dommere mente om programmene mens de ble ridd. Disse uttrykte at det var særdeles hyggelig å se et nytt norsk navn på dette nivået. Om selve programmet mente de at det var godt ridd av Ellen Birgitte, men at CC Royal har noe begrensede gangarter fra naturens side, hvilket trakk noe ned.

Det ble til slutt en 19. plass for Ellen Birgitte Farbrot og CC Royal, og det holdt dessverre ikke til å få starte küren da kun de 15 beste gikk videre.

Klassen ble vunnet klart av Isabell Werth og Warum Nicht (Weltmeyer/Wenzel I) som oppnådde 77.708 prosent. Det ble tysk nummer to også ved Monica Theodorescu og Whisper (Welt Hit I/Weltstar). De red til 73.541, mens tredjeplassen gikk til verdensener Anky van Grunsven og IPS Painted Black (Gribaldi/Ferro) med 72.875.

Alle resultatene fra denne klassen finner du her

Men det var også andre nordmenn i aksjon i løpet av uken. I tirsdagens Prix St. George var det hele 3 norske startende. Stine Gøtesen red den åtte år gamle Worsteiner etter Wolkentanz II/Warkant til 64.2 prosent og en 18. plass, mens Siri Skahjem og Confidence e. Corofino/Grundyman oppnådde 61.85 prosent og dermed endte på 23. plass.

Den best plasserte norske ekvipasjen ble fjorårets Breedersvinner Jonas Elvebakk og Cartier e. Blue Hors Cavan/Blue Hors Romancier. De oppnådde 66.65 prosent, hvilket ga en fin 11. plass og anledning til å ri Intermediare Kür-klassen på lørdag.

Og Jonas satset fra første steg i sin kur. Det snek seg inn noen små feil underveis, men Jonas tok seg fint inn igjen og alt i alt var det et godt utført program til en mektig musikk som passet Cartier godt. De ble belønnet med en total på 66.95 prosent av de fem dommerne og endte da på en 8. plass.

I kür-programmer gis det to karakterer fra hver av dommerne, en for kunstnerisk uttrykk og en for teknisk utførelse. Jonas og Cartier fikk spesielt god uttelling for kunstnerisk uttrykk med prosenter mellom 68.00 og 73.00. Det var altså det tekniske som trakk litt ned i dag, men med tanke på at Cartier kun er 7 år gammel, lover det godt for fremtiden.

Klassen ble vunnet av Hans Petter Minderhoud og hans kårede hingst IPS Tango. Et enstemmig dommerpanel satte denne ekvipasjen som nummer 1 og de fikk en total på 71.70 prosent for sin kur.

Se alle resultatene fra klassen her

Be the first to comment

Legg inn en kommentar