Feltritt Breeders 2008

Dette innlegget ble publisert 5. oktober 2008 og innholdet kan være utdatert.

Årets Breedersfinaler i feltritt ble arrangert av Sørkedalen Rideklubb i sammenheng med NM for ponni. Dressur- og sprangfasen ble gjennomført på Øvrevoll Galoppbane lørdag 4. oktober før det hele ble avgjort på terrengbanen på Elveli Gård i Sørkedalen søndag 5. oktober.

Finalen for 6-åringene gikk i 1 meter og hadde kun to startende. Lisa Røinås og Norways Bally vant klart etter å ha ledet gjennom hele konkurransen. Norways Bally er en dansk varmblodshingst etter Stald Kalles Bror Bally/Jet Stream xx.

Ekvipasjen lå best an allerede etter dressuren hvor de red til 51,6 poeng. I sprangen fikk de med seg 4 feil før de kom seg feilfritt gjennom terrenget. De holdt et godt tempo og var den eneste ekvipasjen som holdt seg innenfor tiden.

Den andre ekvipasjen som startet Breeders var Aminda Sneve Ingulfson og Cordata. Denne norskoppdrettede hoppa etter Quite Easy/Carachi gikk til 61,2 poeng i dressuren, fikk 4 feil på sprangbanen og 20 i terrenget.

Finalen for 5-åringene gikk i 90 cm og hadde 4 startende. Etter dressuren var det Ingvild P. Lillefjære og Quinastar Z etter Quinar Z/Calvados som tok ledelsen med 61.4 poeng, tett etterfulgt av Maren Dahl og Live (Shaher/African Song) med 62,4 og Anja Huserbråten og Carlista C.S med 63,0. Det var med andre ord fortsatt veldig åpent etter at dressuren var overstått.

Men Ingvild og Quinastar Z pådro seg 12 feil i sprangen og etter en nullrunde gikk Anja og Carlista C.S opp i ledelsen før terrenget. Og med enda en nullrunde på hinder og 1.6 tidsfeil holdt det til seier. Carlista C.S. er en svensk varmblods etter Elmshorn/Calimero Martell I. Andreplassen gikk til Hans Bauer og Evening Star etter at de red seg opp fra en fjerdeplass etter sprangen med en god terrengrunde. Denne svenske fullblodshoppa er etter Funambule/Domynsky og eies av Merete Nyhus Sørensen.

Det var ikke bare Breeders-hestene som startet i Sørkedalen i helgen. Ta en kikk i vårt bildegalleri for flere bilder.

Fullstendige resultatene fra helgens stevne finner du her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*