Breedersfinalen i dressur 2008

Årets finaler i Norsk Breeders Trophy i dressur ble avholdt på Epona Ryttersenter like utenfor Kristiansand i midten av august. På de fire dagene stevne varte ble også årets norgesmester og vinneren av Stall-Ks 4-års cup kåret. Men det var ikke så veldig mange norskoppdrettede hester å se.

Vinneren av seksårsklassen ble Siril Helljesen og hennes hoppe Dorina. Dorina er en dansk varmblodshest etter Blue Hors Don Schufro.

Om Dorina sa dommerne blant annet: “En velutdannet hest som har lett for å samle seg og som stort sett er i balanse.” I først avdeling oppnådde de 83.2 % og tok ledelsen i klassen. I søndagens finaleritt ble de belønnet med hele 87.8 %, hvilket sikret seieren med nesten ti prosent.

Nummer to ble Stine Gøtesen og Siv Hege Olafsen’s Verona som red til 80.6 i første avdeling og 80.2 i finaleprogrammet. Om denne hoppa sa dommerne:

“Hesten har riktig nivå i henhold til utdanningsskalaen, men mangler noe letthet på fremparten.”

I femårsklassen var det Stall-K og Thomas Lassen som dominerte. Etter lørdagens førsteavdeling lå han i ledelsen med Stall-K’s Hero Flower med 82.4 % og som nummer to med Stall-K’s Dynamit med  80.4 %.

Og Stall-K’s Hero Flower var hakket bedre i finalen også. Denne dansk varmblodsvallaken er etter Blue Hors Hertug med Resident som morfar, og representerte Norge i Unghest-VM i Verden tidligere i sommer.

Søndag fikk ekvipasjen hele 87 % og igjen med Stall-K’s Dynamit som nummer to. Thomas har også kvalifisert begge hestene til semifinalen i Dansk Rideforbunds Championat for Unghester i Danmark senere i høst.

Beste norskfødte hest i 5-års klassen ble Solbakkens Francine ridd av Mette Ono Njøten. Denne hoppa etter D-Day/Chirac gikk til 74.20 og det holdt til en fin fjerdeplass.

Bilder av alle finalistene finner du her.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. avlshest.no» Bildegallerier » Finalistene i Stall-Ks 4-års cup
  2. avlshest.no» Bildegallerier » Bilder fra Dressur Breeders 2008

Legg inn en kommentar