Føll- og unghestutstilling på Stall-K

Dette innlegget ble publisert 28. august 2008 og innholdet kan være utdatert.

Engas Filippa / Kady Besseberg / Stutteri Enga / Stall-K / Utstilling / Norsk Varmblod / Avlshest.no
I strålende solskinn arrangerte Region 4 i Norsk Varmblod sin føll- og unghestutstilling 23. og 24. august på Stall-K i Kongsberg. Det var i tillegg også hoppeutstilling med 3- og 4-årstest og stambokføring, samt typegodkjenning for hopper som skulle ha bruksprøve.

Blant de 7 hoppeføllene var det et De Noir-avkom som imponerte dommerne aller mest. Engas Filippa (ue. Lillemarkens Arkibal) fikk 8,5 i helhet og samme karakter for type og trav, noe oppdretter og eier Kady Besseberg var fornøyd med.

Vivelstads Renoir / Stall-K / Utstilling / Norsk Varmblod / Avlshest.noI år stilte det kun fire føll i hingsteklassen. Nokså overlegen vinner av denne klassen ble Ducati (ue. Davignon), som fikk karakteren 9 for type, holde/hals/kropp og galopp. Med disse karakterene endte det flotte hingsteføllet etter Stall-K’s Dynamit en helhet på 9, og fikk strålende kritikk av juryen ved Poul Graugaard.

Det ble også tid til en uoffisiell utstilling av 1-års hopper. Her var det to hopper, hvor begge endte på 8 i helhet.

Blant 2-årshoppene var det én som utmerket seg.

Dea Felin (e. B.H.Don Romantic ue. Michellino) fikk med karakterene 9-9-8,5-8-9-8 en helhet på 9, og ble utstillingens beste i sin aldersklasse.

Det var også én som skilte seg ut i særskilt grad hos 3-åringene. Vivelstads Renoir (e. De Noir, ue. Resident) oppnådde 9,5 i galopp og 9 i ridbarhet, og var med en samlet gangartsindeks på 8,9 klart best etter dressuren.

Quite Expensive / Stall-K / Utstilling / Norsk Varmblod / Avlshest.noBest i sprangprøven ble Engas Diva (e. Cajus ue. Goldmaster) og Equus Carma (e. Crelido ue. Wøhlmann) som begge oppnådde en samlet sprangindeks på 8,8.

Om det var en klar vinner blant 3-åringene, så var spranghingsten i 4-årsklassen i en klasse for seg. Quite Expensive (e. Quite Easy ue. Coronado) oppnådde karakterene 9-8-8-9-10 som gav en gangartsindeks på 9. I sprang fikk skimmelen 8,5-9-9,5-10. Det resulterte i sprangindeks på 9,4. Ingen av de andre hestene var i nærheten av disse karakterene, og Quite Expensive ble beste dressur- og spranghest blant 4-åringene. Maria Sundfær kunne også opplyse Avlshest.no om at den kårede hingsten har hatt 17 hopper til bedekking i år. Vi gratulerer!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*