Oppdaterte indekser

Dette innlegget ble publisert 4. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

Dansk Varmblod har nå publisert oppdaterte indekser for både hopper og hingster.

Avlsorganisasjonen publiserer både unghestindeks, konkurranseindeks og samlet indeks for dressur og spranghestene. For å få en samlet indeks må det foreligge data på minst 15 avkom både på unghestindeksen og konkurranseindeksen. Dermed er det ikke alle hingstene på listen som har fått en samlet indeks enda.

På sprangsiden er det Casir Ask og Cajus som dominerer hingstelisten med samlet sprangindeks på henholdsvis 157 og 153. Like bak ligger Carano, Casino og Corlando alle med 148.

Blant dressurhestene er det Blue Hors Hertug som topper listen med en samlet dressurindeks på 160, fulgt av Blue Hors Don Schufro med 157. Neste på listen er Schwadroneur, Blue Hors Don Romantic og Zardin Firfod med 152.

Mens Blue Hors Don Romantic topper eksteriørindeksen med en helhet på 130. Han følges av Sandro Hit med 129 og Louvre S med 127.

Gode hopper
Blant hoppene er det Langkjærgaards Donna Fetti (e. Blue Hors Don Schufro/World Cup I) som har den høyeste samlede dressurindeksen med hele 176 og Coco Chanell S (e. Cassini I/Caletto I) som har den høyeste samlede sprangindeksen på 157.

De samlede hoppeindeksene er også regnet ut på bakgrunn av unghestindeksen og konkurranseindeksen. For å få en unghestindeks må hoppen selv eller minst et avkom ha blitt bedømt ved det danskene kaller sadelkåring, stationsafprøvning, 1-dags afprøvning eller egnethedstest. For å få konkurranseindeksen må hoppen selv eller ett avkom ha gått minst fem konkurranseklasser.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Unghestprosjekt & Nyheter til DV-avlere i Norge | RR Reierstad Ridehest
  2. Sprangindeks over snitt i DV & Opptatt i springhestprogrammet | RR Reierstad Ridehest
  3. Nyheter til DV-avlere | Avlsinspirasjon.no
  4. Sprangindeks over snitt i DV & Opptatt i Springhestprogrammet | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*