Høstens vakreste eventyr?

Dette innlegget ble publisert 28. september 2016 og innholdet kan være utdatert.

follchampionatPressemelding fra Norsk Varmblod

Norsk Varmblod Eliteskue for føll, unghester og eldre hopper arrangeres i år på ærverdige Semb Hovedgård i Horten lørdag 1. oktober fra kl 09.

Premier for totalt 100 000 skal deles ut
På denne festdagen vil vi avholde Eliteskue med innlagt kåring av beste:
– Agria Føllchampionat – kåring av Norges beste føll
– 2-års hopper
– 2-års hingster/vallaker
– Årets hoppe 3 år og eldre
– Salgsvisning med ridehester i alle aldre

Rundt omkring i landet har våre regioner arrangert Eliteskue-kvalifiserende utstillinger for føll og 2-åringer helt frem til 2 uker før Eliteskuet.

Våre sponsorer har bidratt betydelig slik at vi har mange og verdifulle premier å dele ut, både i penger og i gavepremier, sponset av Agria Dyreforsikrint, Kees van de Oetalaar, Helgstrand Dressage, Stall Alfa og Stutteri Nordic. Totalt skal premier med en verdi av nærmere 100.000,- kroner deles ut.

Landets beste føll

Under Eliteskuet blir alle deltagende føll vurdert på nytt og rangert etter hvordan de fremstår denne dagen. Det blir kåret vinnere i fire kategorier. Vinnerne av hver kategori vil reise hjem med 10.000 kroner hver. Kategoriene er;
– Hoppeføll sprang
– Hingsteføll sprang
– Hoppeføll gangart
– Hingsteføll gangart

Norges beste 2-åringer

På Eliteskuet skal også våre 2-års unghester konkurrere om å bli kåret til Norges beste i sin klasse. Vi kårer Eliteskue-vinnere i følgende kategorier:
– 2-årshoppe sprang
– 2-årshingst/vallak sprang
– 2-årshoppe gangart
– 2-årshingst/vallak gangart
For å stimulere til å få de beste hoppene i avlen, premierer vi Årets beste 2-årshopper med bedekningsrettigheter fra Stall Alfa (sprang) og Helgstrand Dressage (gangart).

Norges beste hoppe 3 år og eldre

Det vil bli kåret Årets beste hoppe, her konkurrerer sprang- og gangartshoppene om tittelen.
I tillegg til pengepremier og bedekningsrettigheter blir det flere gavepremier til både vinnerne og andre deltagere som utmerker seg. Alle deltagende hester får med seg en flott Eliteskueplakett.
Det vil også være en uoffisiell kåring av Årets hoppe 3 år og eldre fra annen stambok.

Hjelp til mønstring?

Ønsker man som hesteeier å få profesjonell hjelp til mønstring av hesten vil dette tilbys gratis under Eliteskuet hvor Ole K. Jahr Indresæter vil mønstre på aller beste måte. Skulle behovet bli stort vil vi supplere med flere dyktige mønstrere.

salgsvisning
Relanserer salgsvisning

Norsk Varmblod relanserer salgsvisning etter ett par års pause. Varmblods ridehester fra alle stambøker, og i alle aldre, vil bli presentert. Salgsvisningen er ikke en auksjon, men et møtested mellom selgere og potensielle kjøpere. Med dagens gode kvalitet på norske hester, og en sterk norsk krone som gjør import mye dyrere enn tidligere, håper vi at denne presentasjonen kan være med på å øke omsetningen av norske hester.

Føll og unghester vises løst, mens eldre hester presenteres under egenrytter i valgt disiplin.
Tidskjema og oversikt på deltagende hester publiseres på norskvarmblod.no torsdag 29. september.
Det er ikke krav til medlemskap i Norsk Varmblod for å presentere hest, det er ikke noe krav om at hesten må være kvalifisert til Eliteskuet og det er heller ingen kostnad for selger eller eventuelle kjøpere knyttet til salgsvisningen.

Vinn billetter til Kingsland Oslo Horse Show

Det er ikke bare glade hesteeiere eller oppdrettere som kan vinne noe under årets Eliteskue. Alle deltagere og publikum har mulighet til å delta i en konkurranse hvor en av premiene er 2 billetter til KOHS på lørdag 15. oktober inkludert lunsj på VIP-bordet til Agria Dyreforsikring. Møt opp og delta!