Beat It solgt

Dette innlegget ble publisert 1. desember 2015 og innholdet kan være utdatert.

beat-itIMG_6489
Avlshingsten Beat It er solgt til en lovende norsk juniorrytter.

Hingsten er en 5-årshingst etter Heartbeat/Rebel Z III oppdrettet av Jeanette Fåne. Han er kåret i Norsk Varmblod, hvor den også fikk en 3. premie. Merittlisten er lang – bl.a. vant han 3-årstesten i 2013, Elitefinalen i 2014, han vant Youngster-finalen for 5-åringer under AEG 2015 – samt Breeders Open + NBT 2015.

Nå har oppdretter Jeanette Fåne solgt hingsten til juniorrytteren Victoria Presterud, som lenge har fulgt med på hesten.

Solbakkens Dragonheart og Victoria Presterud.
Solbakkens Dragonheart og Victoria Presterud.

– Jeg har fulgt med på hesten og lagt merke til ham fordi jeg har syntes han har vært utrolig fin, forteller Victoria Presterud til Avlshest.no.

– Han har også vært en sterk konkurrent i femårsklassene til min andre femåring, Solbakkens Dragonheart (e. Heartbeat/Carolus I red. anm.). I utgangspunktet hadde vi egentlig ikke tenkt på en tredje hest helt ennå, men når denne muligheten med Beat It dukket opp bestemte vi oss for at dette var noe vi ikke kunne gå glipp av. Jeg følte det var en veldig god match mellom oss og visste at dette var en hest jeg kommer til å like å jobbe videre med. Jeg har jo to unghester fra før av og trives utrolig godt med å ri unghest. Det er ingenting som er så gøy som å få være med å utvikle og forme sin egen hest fra den er ung og kjenne utviklingen. Det er utrolig lærerikt! Nå til året er planene å ri unghestklassene for seksårs med Beat It og Dragonheart, og med seksåringen Lord Dolcetto, som blir syv, skal jeg begynne å ri juniorklasser. Jeg gleder meg utrolig til framtiden med disse hestene og det blir spennende å se hva de utvikler seg til.

Beat It e. Heartbeat/Rebel Z III som føll (foto: Eva Kindahl).
Beat It e. Heartbeat/Rebel Z III som føll i 2010 (foto: Eva Kindahl).

For oppdretter Jeanette Fåne var dette et tungt, med nødvendig valg.

– Aller helst ville jeg jo beholdt han selv, han betyr noe helt spesielt for meg. Men med små barn, mangel på tid og kapasitet, innså jeg at jeg ikke klarte å følge han opp sånn som han fortjener. Selvsagt kunne jeg hatt han som min hobbyhest, men det er også litt gøy at mitt aller første avl har så mye kapasitet. Jeg valgte derfor å tenke fremover, på familie, tid og forutsetninger.

Jeg hadde flere interessenter på han da jeg la han ut for salg, men jeg visste på forhånd at han ikke skulle til hvem som helst. Litt ut i prosessen kom jeg til å tenke på Victoria, jeg har sett henne mye rundt på stevnene og syntes hun så målbevisst, men likevel fornuftig ut. Jeg kontaktet henne på Facebook og spurte om hun ikke kunne tenke seg en hest til. Da hun prøvde han snakket vi mye sammen om dette om å ha hingst, og sportshest generelt. Hun sa så mange fornuftige og fine ting. Valget ble derfor litt enklere når de sa de ville ha han. Det var også en bonus å finne noen som vil la han være hingst, i tillegg er i et bra system og blir verdsatt for den gode hesten han er. Det fortjener han virkelig! Jeg liker veldig godt måten familien omtaler hestene sine på og anser de som en del av familien. Selv om dette var et fryktelig tøft valg for meg så tror jeg at han vil få det veldig fint hos Victoria. Også håper jeg at jeg kan fortsette å følge han fremover. Han er hjertebarnet mitt!

Jeanette avlet Beat It til eget bruk på sin egen hoppe, og derfor ble valget om å selge ham ekstra spesielt. Gledelig nok har hun kjøpt tilbake den gamle hoppa si – dermed er det ikke punktum for oppdretterkarrieren …