Ungheststevne på Stall-K

Dette innlegget ble publisert 15. juni 2015 og innholdet kan være utdatert.
Vinner i 5-årsklassen, Catharina Lorentzen Lund og Le Mans (III).
Vinner i 5-årsklassen søndag, Catharina Lorentzen Lund og Le Mans (III).


I helgen var det unghestklasser i dressur på Kongsberg, med kvalifisering til Unghest-VM.

Lørdagen hadde 14 starter fordelt på tre klasser, mens det på søndag var 24.

Under lørdagens innledende klasser var det Catharina Lorentzen Lund på Le Mans (L’Espoir/Ragazzo) og Helene Trulsen Da Silva på JJ Amsterdam (Ampere/Andiamo) som delte førsteplassen blant 5-åringene med et resultat på 81%. For seksåringene var det Christina Rydsaa Mæhle og El Mundo (Jazz/Flemmingh) som tok seieren med 78 % foran Lars Rasmussen på Stall-K’s Barbie Girl (e. Tailormade Temptation/Aleksander) med 73,4%.

I klassen for 7-åringer var det én startende, nemlig Marte Svenkerud på NV-hoppen Skoglys Wivienne (Stall-Ks Dynamit/West Point) oppdrettet av Else Hasvold. Ekvipasjen oppnådde 60,655%.

6-årsklassen ble vunnet av Christina Rydsaa Mæhle og El Mundo (Jazz/Flemmingh) begge dager.
6-årsklassen ble vunnet av Christina Rydsaa Mæhle og El Mundo (Jazz/Flemmingh) begge dager.

Søndag stod finaleprogrammene for tur, og 4-åringene skulle få vise seg i konkurranse. Her stilte det 10 ekvipasjer. Helt til topps gikk Linda Berg og Stall-K’s Blickfang (Belissimo M/Fürst Piccolo), en Westfaler-hoppe eid av Stall-K. Ekvipasjen oppnådde 73%. Som nummer to kom Hanne Haarberg og Gigant (Johnson/Ronaldo) med 72,6% og på tredje Johanna Lillian Breistein Bakke og Stall-K’s Ørumgårds Komet (e. Blue Hors Touch Me/Blue Hors Romanov) med 71,2%.

Vinner av 4-årsklassen, Linda Berg og Stall-K's Blickfang (Belissimo M/Fürst Piccolo)
Vinner av 4-årsklassen, Linda Berg og Stall-K’s Blickfang (Belissimo M/Fürst Piccolo)

I 5-årsklassen var det igjen Catharina Lorentzen Lund og Le Mans som var best med 81,6%. På plass nummer to kom Elise Klaesson på Sandbæks Rio-El (e. Skovens Rafael/De Noir) med 80,2%. Tredje, og siste plasserte i klassen, var Helene Trulsen Da Silva og JJ Amsterdam med 79,4%.

Som dagen før, tok Christina Rydsaa Mæhle og El Mundo seieren, denne gangen med 76,6 prosentpoeng. Også Lars Rasmussen fulgte lørdagens plassering, og tok andreplassen med Stall-K’s Barbie Girl på 74,8%.

Det var ingen startende i 7-årsklassen lørdag.