JJ Jaguar i Florida

JJ Jaguar (foto: privat).
JJ Jaguar (foto: privat).


Den norskoppdrettede vallaken auksjoneres bort under WEF Sport Horse Auction av sine tyske eiere.

Alle foto med tillatelse fra Kerstin Klieber.

4. generasjon egenavl
JaguarC
JJ Horses ved Ole Jørgen Jørgentvedt og Ole-Marius Johnson solgte hingsten etter Jazz/JJ Deemster til Dressurstall Sandbrink i Tyskland november 2013. JJ Jaguar er fjerde generasjon egenavl, og det første avkommet etter JJ Dolce Gabbana, som har utmerket seg i Norge med tre seirer i Landschampionatet – med tre forskjellige ryttere!

Jaguar har samme morslinje som JJ Rocco, JJ Hamsun, JJ Filippa og JJ Sasha. De to sistnevnte ble beste dressurbetonte hoppeføll i Dansk Varmblod i henholdsvis 2012 og 2014.

JaguarBWEF Sport Horse Auction i Florida er hovedsakelig en auksjon for spranghester fra det anerkjente VDL Stud i Holland, men for første gang i år ønsket arrangøren å ha med et par dressurhester. Westfalen-forbundet ble kontaktet av arrangøren for å finne egnede hester, og blant disse ble altså DV-registrerte JJ Jaguar plukket ut. Auksjonen finner sted 26. februar, og hestene ser du her.

Moren JJ Dolce Gabbana står for tiden i trening hos Jan Christensen. Eier, JJ Horses, håper å kunne skylle egg på henne til våren. JJ Dolce Gabbanas mor er også helsøster til JJ Rocco, som selv gikk i avl og har hatt stor suksess i sporten med danske Nanna Merald.

JaguarH

– Vi håper Jaguar skal kunne komme til en topprytter så han får vist sitt fulle potensial. Det er faktisk avgjørende om det skal bli noe av disse gode unghestene, uttaler oppdretterne til Avlshest.no. JJ Jaguar viser fantastisk ridbarhet og arbeidslyst. Han har et flott temperament og innehar de egenskapene vi ønsker og tror en moderne sportshest skal ha, avslutter Johnson og Jørgentvedt.

Nåværende eier, Dressurstall Sandbrink, forteller til Avlshest.no at de kjøpte hingsten som 2 år, og at han allerede beveget seg godt med tre veldig gode gangarter. – I fjor fikk han rytter på ryggen, og vi var veldig glade for å se at han fortsatt har disse gode bevegelsene, samt det gode temperamentet og det vakre utseendet. Mot slutten av året ble vi forespurt å sende noen hester til WEF Sport Horse Auction og vi bestemte oss for å sende to av våre beste hester. På grunn av eksporten valgte vi å kastrere ham.  I slutten av januar begynte han på sin reise til Wellington i Florida. Han føler seg bra her i sin flotte nye stall, avslutter Kerstin Klieber.

J-02-15B