Best av 4-åringene

Dette innlegget ble publisert 10. mars 2014 og innholdet kan være utdatert.
Atterupgaard Seebach
Atterupgaard Seebach

Balou og Atterupgaards Seebach ble satt fremst av de 4-årige hingstene i Herning.

Atterupgårds Seebach e. Sandro Hit/Caprimond E. H., opdr. og utstiller Atterupgaard mottok Åge Ravns vandrepokal for beste danskoppdrettede dressurhingst, før han deretter ble satt på fløyen i det dressurbeonte holdet.

Avlskonsulent Karina Christiansen ga følgende karakteristikk av hingstene: 

Danciano e. Dancier  – en høystilt, storrammet og betydelig hingst med kjønnspreg. Bevegelsen er taktfast og rommelig i både skritt og trav, og han har en god galopp i god balanse.

Franklin e. Ampere – linjeavlet med Flemmingh og Ferro. En harmonisk og maskulin og litt sluttet hingst. God bevegelse i skritt, kraftfullt trav og rommelig galopp med  deilig frihet og god oppoverbakketendens.

Blue Hors Zee Me Blue e. Blue Hors Zack – høystilt og storrammet og vellinjert hingst. Han er lett ridbar. Bevegelsen er taktfast i skritt, han har en rommelig og taktfast trav, men vi ønsker mer haseaksjon i galopp.

Atterupgårds Seebach e. Sandro Hit. Særdeles flott og elegant dressurmodell. Høystilt og uttrykksfull. Han har en velfungerende overlinje med meget rommelig og velbalansert galopp i oppoverbakke med god albuefrihet og stor bæring.

Bøgegårdens Santiago e. Soliman de Hus. Passende edel, velreist og velformet hals, godt uttrykk. Bevegelsen er god i skritt, rommelig og taktfast trav med god haseaksjon. Velbalansert galopp med god balanse.

Vincent Maranello e. Blue Hors Zack – stor høystilt betydelig hingst med god ridbarhet og gålyst. God albuefrihet og gålyst. God albuefrihet og god overlinje. Særdeles smidig skritt, rommelig trav og galopp med sving, bæring og elastistitet.

Zodiac e. Blue Hors Zack – høystilt og storrammet hingst med godt uttrykk. Taktfast skritt og et trav som vi kunne ønske oss med mer bæring. Særdeles velbalansert galopp med god oppoverbakketendens.

Balou
Balou

I sprang gikk fløyplassen til Balou e. Balou du Rouet/Landcapitol fra Stald Cajus.

Balou e. Balou du Rouet er en imponerende hingst med overlegen utstråling, han oser av maskulint overskudd og kapasitet. Galoppen er ekstremt rommelig og lett regulerbar. Han springer ensartet med fremragende teknikk og ubegrenset kapasitet, han blir kun bedre og bedre for hver gang vi ser ham, og han var suveren vinner av materialprøven med hele 927,5 poeng, fortalte Christiansen.

Cantolar e. Canstakko – usedvanlig flott, toppmoderne høystilt. GAloppen er særdeles rommelig og velbalansert, han hopper rasjonelt og kraftfullt og med stor kapasitet.

Bøgegårdens Chacco-Lido e. Chacco-Blue – tiltalende, høystilt, storrammet hingst med maskulint preg. Galoppen er rommelig og balansert med god rytme. Han hopper i god rytme og med stor kapasitet.

Cornettino Ask e. Cornet’s Stern- han er passende edel og en vellinjert hingst. Høystilt med et sjarmerende uttrykk. Han viser en regulerbar galopp og hopper med stor kapasitet.

Quin e. Verdi – hingst med høy andel av foredlerblod med fullblod og araberstamme i sine aner. Han er derfor også passende edel med godt uttrykk. Han viser en smidig, velbalansert og regulerbar galopp og hopper med god kapasitet, man kunne dog ønske at han gjorde seg mer ferdig over forhindringene.

133 Clifton Ask e. Clintord har deltatt i Unghestchampionatet som en del av sin avprøvning. Han er en uttrykksfull, passende edel hingst, bevegelsen er rommelig og velbalansert. Han hopper med god teknikk og stor kapasitet.