HM for unghestene

Dette innlegget ble publisert 29. oktober 2013 og innholdet kan være utdatert.
Nina Braaten og Clearo (Clearway/Landjunker II).
Nina Braaten og Clearo (Clearway/Landjunker II).

Landets beste unghester i sprang ble kåret i Arendal 24. – 27. oktober. 

Fem 4-åringer stod med null feil i protokollen etter tre runder. Etter en omhopping kunne Andrejez Wengert slå fast at han tok både første- og andreplassen, med henholdsvis Alexandra (e. Kingsland SM/Concorde) og Winnie (e. Raimondo/Godyk). Vinnerhoppen er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod og oppdrettet av norske Dag Ove Kingsrød. Tom Vidar Gjeldnes ble nummer tre på Cornoba Cocles Z, en hoppe etter Cornet Obolensky med Centurion Montfort som morfar. Hoppen er førstegangsregistrert i Zangersheide, men er oppdrettet av norske Julie Hagen Aaberg. Av de åtte plasserte i HM for 4-åringer var seks norskoppdrettede.

Den NV-kårede hingsten Clearo (e. Clearway/Landjunker II) ble hallmester for 5-åringene etter å ha gått null alle tre dager med sin rytter Nina Braaten. Braaten loset også sin andre hest, Elle Dorado (e. Quasimodo Z/Careful) feilfritt gjennom mesterskapet og tok andreplassen. Clearo vant også unghestcupen under NM i Sandnes i sommer, og ble tatt ut til å representere Norge i Falsterbo Horse Show og Unghest-VM. Avlshingsten eies av Ekra Gård ved Turid Hammer og Per Martens, som kjøpte Clearo inn som føll fra Tyskland. Bronsen gikk til Pål Flam på norskoppdrettede Jean Darc (e. Darco/Heartbreaker), en seksårig hoppe oppdrettet av Robert Willy Ruud som var eneste norskoppdrettede hest blant de plasserte.

Silje Ludvigsen og Carotino L.
Silje Ludvigsen og Carotino L.

Sju ekvipasjer stod med null feil etter tre runder av HM for 6-åringer. Etter omhoppingen var det Silje Ludvigsen og Carotino L (e. Corratus/Cornetto) som stod øverst på resultatlisten. Det er fam. Ludvigsen som har oppdrettet hesten selv. På andreplass kom Victoria Gulliksen på Charleville (e. Quasimodo Z/Lancelot), mens Mari Svele tok bronsen på Touchdown Volo (e. Cartoon/Converter).  Åtte ekvipasjer ble plassert i klassen. Kun to var norskoppdrettede blant disse , i tillegg til vinneren ble fjerdeplassen tatt av Therese Søhol Henriksen på Hope, en hoppe etter Clinton I/Concorde som er oppdrettet av Dag Ove Kingsrød.