Årets 2-åringer 2013

Dette innlegget ble publisert 7. oktober 2013 og innholdet kan være utdatert.
LL Royal Delay (e. Royal Olymp/Sandro Hit)
LL Royal Delay (e. Royal Olymp/Sandro Hit)


To hopper gikk til topps blant 2-åringene i hver sin displin på Eliteskuet i Norsk Varmblod.

Dommer Magne Lilleeng har oppdrettet LL Royal Delay e. Royal Olymp u. Kleppenhus Daytona Hit ue. Sandro Hit. Hoppen kvalifiserte seg til Eliteskuet på Løvsveen Gård 18. august, hvor hun fikk 8,5 i type hode/hals/kropp. Hun fikk 7,5 på bein, 9 i skritt og 7 i trav og galopp. I helhet fikk hoppen 8,5. – En stor, godt utviklet hoppe av meget god type. Velformet hals, god skulder og manke. Velstilte bein. Ledig skritt, noe bundet i trav og galopp, var dommernes bemerkninger på Løvsveen Gård.

LL Royal Delay
LL Royal Delay

– Dette er en hoppe som er meget harmonisk bygget. God kroppsybning, vakkert hode, velbygget hode og hals. God skulder og manke. Sterk overlinje, og langt og velmusklet kryss. Gode ledd, gode vinkler. Det eneste vi ønsker er at den hadde noe mer trav og galopp. Men det er en utrolig lekker hest, som det skal bli spennende å følge. Vi håper den viser seg frem i sporten. Det er en velfortjent årets 2-årshoppe, fortalte Cecilie Kilde på vegne av dommerne.

S.E. Embla e. Favorit Ask/Crelido
S.E. Embla e. Favorit Ask/Crelido

S.E. Embla gikk til topps blant de sprangbetonte 2-åringene. Hoppa er etter Favorit Ask u. S.E. Chloé ue. Crelido. Hennes mor, S.E. Chloé ble selv Årets sprangbetonte 2-årshoppe i Norsk Varmblod i 2009. Hun er oppdrettet av Nils og Åse-Berit Jamne og eies av Ingunn og Camilla Viken som kjøpte hoppen som føll. S.E. Embla ble også «dagens føll» med 9 i helhet i region 1 i 2011.

S.E. Embla og Camilla Viken.
S.E. Embla og Camilla Viken.

S.E. Embla kvalifiserte seg på Stutteri Enga 25. august, hvor hun ble kåret til beste 2-åring og dagens unghest med 8,5 i type og hode/hals/kropp, 7,5 i bein, 7,5 i skritt, 8 i trav og 8,5 i galopp og helhet. – Langlagt velutviklet unghoppe av god type. Harmonisk, pent hode, passe lang hals, god skulder og manke, god overlinje, velformet kryss, gode lår og underlår, ganske ledig skritt, ledig og taktmessig trav og god galopp med god bæring og oppoverbakketendens, mente dommerne.

– Det er en meget vakker 2-årshoppe som er velutviklet for alderen. Den har også en veldig god kroppsbygning. Denne hesten har en god galopp, men den har i tillegg et meget god trav, og det er det ikke alle spranghester som har. Den kan sikkert gjøre det bra i begge sportsgrener. Det blir en spennende hest å følge, og vi gratulerer med en sprangavstammet 2-årshoppe i toppklasse, avsluttet Cecilie Kilde på vegne av seg selv og dommerkollega Magne Lilleeng.