Verdensmesterne er kåret

Dette innlegget ble publisert 12. august 2013 og innholdet kan være utdatert.
Silje Bakken og EKs Ment II Be (foto: Eva Kindahl).
Silje Bakken og EKs Ment II Be (foto: Eva Kindahl).


Verdensmesterskapet er avgjort. Ingen av de norske ekvipasjene gikk videre til finalerundene.

I trøstefinalen for 5-åringene oppnådde JJ Dylan (e. Deemster/Zuidhorn) og Caroline S. Tolder  6,32 poeng i trøstefinalen for femåringer, og ble nummer 23.

I kvalifiseringen for 6-åringene fikk Jonas Elvebakk og KWPN-vallaken President’s Cubald (e. Tuschinski/Jazz) et samlet resultat på 7,81 som holdt til 24. plass. Han fikk 6.8 i skritt, 7.5 i trav, 8 i galopp, 6.6 i ridbarhet og 7 i generelt inntrykk.

– En bra dag i Verden! Veldig fornøyd med at President’s Cubald (Tuschinski x Jazz,) presterer godt i dette selskapet i dagens 6-års klasse med 41 startende. Plassert som nr 24 med totalt 7,18 gjorde han en god jobb, skriver Triumph Dressage på sine facebooksider.

Silje Bakken og norskoppdrettede EKs Ment II Be fikk en samlet poengsum på 6,52 og en 34. plass. Hesten fikk 6.5 i skritt, 7 i trav, 6.8 i galopp, 5.9 i ridbarhet og 6.4 i allment inntrykk.

– Mentos var litt sliten i dag, så Silje kunne ikke varme opp så mye som hun ønsket. Derfor ble det noen feil som kostet dyrt, men vi er veldig fornøyde. Det er gøy å se hestene her og å følge med på bedømningen – vi lærer masse! uttalte oppdretter og eier, Eva Kindahl.

I trøstefinalen fikk begge ekvipasjene 6,66 poeng og ble nummer 18.

Eva Möller red Sa Coeur (Sir Donnerhall I/Don Davidoff) til gull for femåringene i fjor, og i år vant de nytt gull i seksårsklassen. De fikk totalt 9,04 poeng. Eva Stegmann og Scara Boa (Scolari/Wolkenstein II) vant femårsfinalen med 9,6 poeng, inkludert en tier for ridbarhet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*