Unghest-VM i gang

Dette innlegget ble publisert 9. august 2013 og innholdet kan være utdatert.


Det ble dessverre ingen finale på de 5-årige ekvipasjene.

Dette er 14. gang F.E.I. World Breeding Dressage Championships for Young Horses arrangeres i Verden, og syvende gang JJ Horses har hester til start.

Unghest-VM i dressur er godt i gang i Verden, og det var de 5-årige hestene som var først ute torsdag. Norge  stilte med to ekvipasjer. Jonas Elvebakk og JJ Hamsun (e. Hotline/Sandro Hit) begynte på sitt program, men ble blåst av underveis da dommerne mente at hesten ikke hadde en klar takt. Dermed var mesterskapet slutt før det egentlig hadde begynt for Jonas og Hamsun, som har ladet opp til Verden ved å være hos Andreas Helgstrand på treningsopphold.

– Dessverre ingen god dag i Verden i dag. Hamsun kjentes ikke helt optimal ut på avridningen, men vi valgte i samråd med trener å ri konkurransen. Etter lang transport til Tyskland har han vært litt rar i kroppen og muligens har det satt han litt tilbake, skrev Triumph Dressage på sine nettsider i etterkant. Lars G. Lindø og Jonas Elvebakk er selvsagt svært skuffet. Hamsun ble sjekket av veterinær i etterkant og ingen ble funnet. – Mest sannsynlig har han pådratt seg en strekk underveis. Kjedelig når det først skjer. Han har vært helt super på trening i forkant, så det er jo litt trassig, uttaler Lindø til Avlshest.no.  – Det er et svært høyt nivå på 5-åringene i år og fantastisk masse flotte hester!

Jonas får en ny sjanse i mesterskapet, i det han stiller til start med 6-årige President’s Cubald (e. Tuschinski/Jazz) som har vist gode takter.

Caroline Sand Todler og JJ Dylan (e. Deemster/Zuidhorn) gjennomførte programmet og fikk 5.8 i skritt, 5.2 i trav, 6.4 i galopp, 6 i ridbarhet og et helhetsinntrykk på 5.88. Hesten var tydelig preget av omgivelsene, men får en ny sjanse i trøstefinalen i dag.

Best av 5-åringene var hannoveranerhoppen Scara Boa (Scolari/Wolkenstein II) som vant klart med totalpoeng 9.620 foran KWPN-hingsten Desperado (Vivaldi/Havidoff) med 9.14 etterfulgt av en annen KWPN-hingst Dancer (Vivaldi/Tango).

– –

EKs Ment II Be mønstres i Verden av Tormod Bakke Johnsen.
EKs Ment II Be mønstres i Verden av Tormod Bakke Johnsen.

Både President’s Cubald og EKs Ment II Be (e. Tobajo Picez/Walt Disney) er gjennom veterinærkontrollen og skal ut i kvalifisering for 6-åringene i dag.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*