Norske innkjøp

Dette innlegget ble publisert 13. mars 2013 og innholdet kan være utdatert.
Stein Endresen og Katrinelund kjøpte vallaken Dior (e. Carmargue).
Stein Endresen og Katrinelund kjøpte vallaken Dior (e. Carmargue).


Tre hester ble kjøpt inn til Norge under auksjonen i Herning.

To hingster, hvor en ble godkjent til 10-dagerstesten, og én vallak ble viftet inn til Norge på auksjonen i Dansk Varmblod.

– Jeg synes det er flere kjøpere som har fått svært gode hester av høy kvalitet til en meget billig pris, og det kan de jo være glade for, sa formannen for auksjonsutvalget, Ulrik Kristensen, etter auksjonen.

christaIMG_5650
Heinsgårdens Christa (e. Check-In/Calido I)

Det er ikke ofte at en spranghingst topper i Dansk Varmblod, men i år var det altså premiehingsten Svalebo’s Cellestin e. Chelly Z/A-Dur som ble dyreste hingst med 400 000 kr. Fuksen viste særdeles flott løshopping og ble solgt til Peter Enemark, Rikke Haastrup og Mette F. Henriksen. Den dyreste dressurhingsten ble en annen nykåret hingst, nemlig Skovlygårds Faust e. Fürstenball/Milan som ble kjøpt inn av dressurrytteren Helene Melsen.

Den nykårede hingsten Heinsgårdens Christa (e. Check-In/Calido I) ble solgt til Norge for 150 000 DKK, mens testrytter Stein Endresen kjøpte Carmargue-vallaken Dior for 200 000 DKK. Stein Endresen var testrytter i unghestchampionatet for spranghestene og ga unghesten 9 for ridbarhet og 8,5 for kapasitet. Hesten sluttet med 846,3 poeng.

Kristin G. Andresen kjøpte seg også en hingst, nemlig Højgaardens Sir Chantal (e. Sir Donnerhall I/Friendship). Denne hingsten ble imidlertid ikke godkjent til 10-dagerstest. Hesten kommer inntil videre å stå på Katrinelund i Danmark, opplyser Andresen til Avlshest.no.

Højgaardens Sir Chantal (e. Sir Donnerhall I/Friendship).
Højgaardens Sir Chantal (e. Sir Donnerhall I/Friendship).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*