– All ære til Tonje

Dette innlegget ble publisert 16. september 2012 og innholdet kan være utdatert.
Turid Hammer og Ekras Lou Lou (e. Laurin/Billion xx).


Ekras Lou Lou.

Ekras Lou Lou fikk dommerne til å dele ut 9-tallene i fleng. Selv ønsker oppdretterne å gi all æren til feltrittsrytter Tonje Reiten.

Den skimle hoppen har hatt en svært bra sportskarriere og er nå drektig med Captain Hook. Hun ble fremvist under rytter av Turid Hammer, som sammen med Per Martens er oppdretter og eier av den 14 år gamle hoppen som senest i fjor gikk internasjonale sprangklasser med Nina Braaten.

Dommerne beskrev hoppen som passe stor av meget god type. Hun er edel, og har et pent hode med et nydelig uttrykk. Halsen er passe lang og velansatt. Skulderen og manken er god. Krysset er velformet og sterkt. Lårene og underlårene er gode, mens beina er føre og velstilte. Hun har korrekt beinføring. Skrittet er ledig, travet er aktivt med god dynamikk og galoppen er god. Hun ble gitt 9 i type, kropp og bein, mens det ble 8 for skritt, 8,5 for trav og galopp og 9 i helhet.

Basert på sportsresultatene ble hoppen gitt et 9-tall. Samlet karakter ble dermed 9 og hoppen kunne få på seg sin velfortjente førstepremiesløyfe.

Turid Hammer og Per Martens tilegner feltrittsrytter Tonje Reiten all ære for hva hoppa har prestert. – Det er Tonje som har produsert hesten, vi har bare oppdrettet den. Tonje har gått den lange veien sammen med hesten. Da Lou Lou konkurrerte i feltritt var det kun fire stevner som var på et høyere nivå enn hva Tonje og Lou Lou konkurrerte på. Det er også verdt å tenke på at feltrittshester bare kan gå åtte til ti stevner i året og  derfor får færre plasseringer sammenlignet med en spranghest som går flere klasser på en helg.

– For meg hører Lou Lou og Tonje sammen, forteller Hammer og legger til at Tonje allerede har meldt seg som fadder for føllet som kommer til våren.

Hoppens prestasjoner i sporten er også en viktig årsak til at hennes mor, You You xx, ble utnevnt til Elitehoppe med hele 22 poeng. You You xx er også mor til Ekras Last Edition (vinner 6-års NBT og seire i internasjonal GP i sprang), Ekras Caletero (vinner 6-års NBT, plassert i Unghest-VM som 7-åring, tre-stjerners vanskelig klasse-hest i Tyskland) og Ekras Labello (vinner 140-klasser og nr. 4 i junior-NM i sprang).

Ekras Lou Lou og Tonje Reiten

Trestjerners: 5. plass i CNC*** (Åpent svensk mesterskap, Segersjø 2007)
Tostjerners: Tre seire i CNC** (Strømsholm, Hermannstorp og Starum) i 2009
Flere plasseringer internasjonalt CIC** bl.a. i Sahrendorf, Tyskland (2007) og Øvedskloster , Sverige (2006)
Nordisk Baltisk Mesterskap : 6.plass individuelt senior og bronse lag (Aalborg 2007)
NM senior: 3 x Norgesmester individuelt (2005, 2007, 2009)
1 x NM-bronse individuelt (2006)
Annet: 3 x Championatsvinner senior i feltritt (2005, 2006 og 2007)
Flere seire i CNC*
Nominert til «Årets Prestasjon» i NRYF i 2009 som første norske rytter med hattrick i feltritt på tostjernesnivå.

Tonje Reiten og Ekras Lou Lou i kjent stil (foto: Mette Sattrup, Equimedia).

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*