Hoppene er kåret

Full klaff for familien Aaberg – det ble to av to fløyhopper i sprang for familien. Stall Johnsten ved Knut Erik Halvorsen og Hanne Benrud sponset hestefôr til vinneren fra Pavo.


Søndag ble det avholdt hoppekåring i Dansk Varmblod Norge på Hoel Gård i Askim.

21 hopper møtte til kåring i Dansk Varmblod Norge på Hoel Gård. I løpet av de tre første årene har cirka 120 hopper blitt kåret i Dansk Varmblod. Det er fjerde gang Dansk Varmblod arrangerer hoppekåring i Norge, men for første gang var det den ferske foreningen Dansk Varmblod Norge som stod for arrangementet. Dommere i år var Ole From Christensen og Claus Hansen. Testrytter var Ole Hummelshøj.

Stald Bella’s Donna Lee e. BH Don Romantic/Rambo.

Eksteriørkåring

Fløy 3-årshold
765 Stald Bella’s Donna Lee e. BH Don Romantic/Rambo/Waldstern. Oppdretter: Lotte Wolf Nielsen. Eier JJ Horses. RDH.

– En hoppe som er litt for stor og over kanten for størrelsen vi vil ha for en 3-årshoppe. Men den er høystilt, harmonisk, storrammet, den har mektige partier, et stort salleie, velmarkert manke. god og smidig overlinje. Den har særdeles god bevegelse i alle gangarter, og vi vil fremheve at den er deilig fri i albuene, og kommer godt opp i kneet. Den har fått 8 i alle tre gangarter.

Fløy 4-års og eldre hopper
756 JJ Samia e. Samarant/Carano/Racing Ace xx. Familien Himmelstrup i Danmark. Eier JJ Horses. RDH.

– En hoppe som er for stor, men den er fem år,  så har vi valgt å kåre den i DH fordi vi tenker at den kunne ha gått størrelsesmessig som 3-åring ettersom den nok har vokst en del siden da. Det er en fantastisk hoppe, den er så praktfull, den er høystilt, storrammet. Feminin med passe edelhetsgrad. Den har et pent hode, en passende lang og velsansatt hals, lang, skrå skulder, lang og velmarkert manke, og det er  ingen tvil om hvor salen skal ligge. Hun har en god og smidig overlinje, et langt og velformet og muskuløst kryss og god lårmuskulatur, litt rette og inntået forbein, men velformede hover. Smidig og rommelig bevegelser som er deilige og smidige. Den skritter igjennom i ryggen, travet og galoppen er noe man drømmer om å se hos en hest. Den har en balanse uten like og god albuefrihet. Vi har gitt 8 i skritt, 9 i trav og galopp.

JJ Samia e. Samarant/Carano/Racing Ace xx.


2-årshopper
748 Wanessa Toftøje e. Rascalino/Weltjunge/Andiamo. Oppdretter: Stutteri Toftøje. Eier. Hilde Iren Krogstad.
– En deilig, feminin hoppe av passe størrelse og i riktig utvikling for en 2-årshoppe. Vi skulle ønske at den var litt mer høystilt, hadde litt lengre ben, men den er ellers deilig harmonisk i kroppen.Den har et godt uttrykk, halsen er passe lang og velansatt, skulderen er middels lang og skrå, den har en god overlinje, et velformet kryss og et godt fundament. Viktigst av alt, så har den en riktig god bevegelse. Takten er god i skritt, travet er rommelig og med en deilig aksjon hvor den lukker bena sammen og trekker godt innunder seg. Galoppen er god, men der savnes det litt balanse. En positiv 2-årshoppe som vi håper å se igjen til sadelkåring.

Wanessa Toftøje e. Rascalino/Weltjunge.


Sadelkåring sprang

Cornoba Cocles Z e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort.


Fløy 3-års

745 Cornoba Cocles Z e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort/Daimler. Oppdretter: Julie Hagen-Aaberg. Eier: Bitten Aaberg.
– En passe høystilt hoppe, harmonisk og godt uttrykk. Halsen er velansatt, skulderen ligger riktig og er skrå og middels lang. Middels rammer. Velmarkert manke og god overlinje med smidig lend, et velmuskulert kryss. Beina er passende føre. Den hopper særdeles godt. Litt usikker i starten, men hoppet med enorm stor kapasitet. 7 i teknikk, 8,5 i kapasitet. Rommelig og velbalansert spranggalopp som den har fått 8,5 for.

Balouba Z e. Balougran Z/Centurion Montfort.


Fløy 4-års og eldre

762 Balouba Z e. Balougran Z/Centurion Montfort/Daimler. Oppdretter og eier: Julie Hagen-Aaberg.
– En hoppe som har passe store rammer, og den er passe høystilt. Den har et godt uttrykk, halsen er velansatt, skulderen er middels lang og skrå. Middels lang manke. God overlinje som er smidig. Den hopper godt. 7,5 i teknikk og 8 i kapasitet. Testrytteren ga 8 i ridbarhet og 8,5 i spranggalopp. Dommerne har gitt 8 i galopp, den har en god og effektiv spranggalopp.

1-dagsavprøvning
764 Larizma e. Tobajo Picez/Armstrong/Ulft. Oppdretter og eier: Knut Erik Halvorsen. 745 poeng. RDH.

Sadelkåring dressur

Tiara e. Tuschinski/Nobleman.

Fløy 3-års
769 Tiara e. Tuschinski/Nobleman/Weltstar. Oppdretter: Maria G. Holm. Eier: JJ Horses. RDH.
– En passende edel og feminin hoppe. Ikke for høystilt, vi ønsker litt lenger ben. Hoppen har et pent hode, en middels lang hals som er velansatt. Middels lang skulder som ligger riktig. En passende lang manke, en god overlinje med god smidighet. Krysset er middels langt. En hoppe med en god bevegelse, særdeles god i trav og galopp. Ønsker mer rommelighet og takt i skritt, den var noe spent – men vi har en formodning om at den skritter bedre enn det vi ser i dag.

Willow Bee e. Weltruhm/Regazzoni.


Fløy 4-års og eldre

771 Willow Bee e. Weltruhm/Regazzoni/Wanderer. Oppdretter: Tyskland. Eier: Anne Catrine Harper. RDH.
– En høystilt, storrammet og betydelig hoppe. Ønsker mer feminint uttrykk. Halsen er middels lang, men velformet. Den har en lang skrå skulder, velmarkert manke og en god overlinje med god smidighet. Krysset er langt og velformet og muskuløst og med en god lårmuskulatur. En særdeles god og rommelig skritt som den har fått 8 for. Den har et rommelig trav med god aksjon som vi har gitt 7,5 for. En rommelig og velbalansert galopp som den har fått 8 for. Testrytter har gitt 7,5 i ridbarhet og kaapsitet.

 

 

Eksteriør 3-årshopper

 

 

765

Stald Bella’s Donna Lee DH

767

Højvangs Gabriella DH

 

 

 

 

 

Eksteriør 4 år og eldre

 

 

756

JJ Samia d RDH

752

Dark Diva d RDS

757

Mistress d DS

754

Lot of Love d RDH

755

Melleby’s Evita s FOR2

 

 

Eksteriør 2-årshopper

748

Wanessa Toftøje d Helhet 8

 

 

 

Sadelkåring sprang- & dressurdisiplin

745

Cornoba Cocles Z RDH

761

ML Abigale RDS

760

JJ Casiska RDS

762

Balouba Z RDH

763

Afrodite RDS

775

Castella RDH

766

Estobar’s Athena RDH

769

Tiara RDH

768

JJ Lathea RDS

774

EKs Copy IV Me RDH

770

Aida RDS

771

Willow Bee RDH

 

1-dagsavprøvning (kun bruksprøve)

764

Larizma RDH

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar