Årets Dressurføll 2012

Dette innlegget ble publisert 16. september 2012 og innholdet kan være utdatert.
Stallknektens Aron (e. Ampêre/De Noir) gikk til topps på Eliteskuet 2012.


For tredje året på rad er det Kjetil og Berit Skaugen som har Årets dressurføll 2012 i Norsk Varmblod.

Ti føll med dressuravstamning hadde møtt fram på Eliteskuet 2012 på Stall-K for å kjempe om den gjeveste tittelen – Årets dressurføll. Guri Haarr, Klaus Munkedahl og Maik Kohlschmidt valgte seg ut tre føll i stigende rekkefølge før de til slutt avslørte hvem som gikk av med seieren. På Eliteskuet får ingen av føllene nye karakterer, siden de allerede har fått sin bedømmelse, men blir vurdert utfra dagsform. – Føllene er som alderen tilsier, i sterk vekst, og noen har en god dag, mens andre ikke har det, fortalte Haarr til publikum.

NUMMER TRE: Loreley’s Rhapsody (e. Royal Olymp/Londonderry).

På tredjeplass valgte de å sette Loreley’s Rhapsody (e. Royal Olymp/Londonderry) oppdrettet og eid av Mariann Sælid. Det fukse hingsteføllet ble beste dressurføll med 9 i helhet da Østfold-regionen avholdt sin utstilling i midten av august. Han ble da beskrevet slik av dommere Cecilie Wallin og Magne Lilleeng:

Et passe stort føll av særdeles god type (9). Pent hode, velformet, velansatt hals, god skulder, god overlinje, godt muskelsatt kryss (9). Beina har gode ledd og vinkler (8,5). Bevegelsen i skritt er taktmessig og ledig (8,5). Bevegelsen i trav er taktmessig og elastisk (9). Galoppen er velbalansert med god bæring (9). Et passe stort føll av særdeles god type med særdeles gode bevegelser (9).

På Stall-K betegnet dommerne ham som et maskulint hingsteføll. Storrammet. – Han har vist et meget godt skritt, et ledig og taktfast trav og en velbalansert galopp med god bakbeinsaksjon.

NUMMER TO: Stall-Ks Zahira (e. BH Zack/BH Romanov).

Som nummer to satte de Stall-Ks Zahira (e. BH Zack/BH Romanov) – eier og oppdretter Stall-K, Bjarne Dag Andersen og Anette Hassel. Hoppeføllet fikk 8,5 i helhet ved kvalifiseringen dagen før og følgende beskrivelse av dommerne:

– Et høystilt langlangt hoppeføll av god type. Pent hode, middels lang hals, lang manke, velformet kryss, gode lår og underlår. Gode ledd og vinkler, godt markerte ledd. Et veivinnende skritt. Traver i oppoverbakke med god skulderfrihet og bæring, galopperer godt i oppoverbakke med god bakbeinsaksjon.

Om inntrykket på selve Eliteskuedagen, sa dommerne at hun er et hoppeføll av meget god type. Oppsynt, av den moderne typen. Den har en god, jevn kroppsbygning, et langt ledig skritt, taktfast og veivinnende trav og galopp. God bakbeinsaksjon.

VINNER: Stallknektens Aron (e. Ampère/De Noir).

Helt til topps gikk altså Stallknektens Aron (e. Ampère/De Noir) som er oppdrettet og eies av Kjetil Skaugen. Under regionutstillingen fikk Aron 10 både for trav og galopp, 9,5 for type og i helhet og 9 for kroppsbygning.

Om vinnerføllet på Eliteskuet sa Haarr at føllet var oppsynt, maskulint og høyreist av god type. – I trav og galopp viste han meget god bæring, i oppoverbakke og ‘var ute og fløy’. Basert på gangartene er denne plassert som nummer én i dag.

Stallknektens Arons mor, Stallknektens Denise, ble for to år siden Årets Dressurbetonte 2-årshoppe i Norsk Varmblod og hun deltok i 2011 på 3-årstest i Sverige hvor hun ble rangert som nummer to i dressur av 51 startende.
Nå er planen at hun skal brukes som kjørehest, kunne en fornøyd oppdretter fortelle – og la samtidig til at Årets Dressurføll 2012 blir å se på «Landsfareren» på TV3 i oktober!

Stallknektens Aron (e. Ampère/De Noir).

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*