Årets 2-årshopper

Årets 2-årshoppe i dressur, Stallknektens Amy (e. Ampère/Painters Row xx).


En i hver disiplin møtte på Stall-K, og dommerne fikk en enkel oppgave.

Dermed ble valget enkelt for dommerne, som kunne utnevne Stallknektens Amy (e. Ampère/Painters Row xx) som Årets dressurbetonte 2-årshoppe, og Sea Chantey (e. Captain Hook/Brown Ale xx) som årets sprangbetonte 2-årshoppe  i Norsk Varmblod. Felles for begge hoppene er at de har fullblodshester som morfar. – To harmoniske og velbygde 2-åringer, fortalte Guri Haarr på vegne av dommerne.

– En deilig, harmonisk og feminin unghoppe av meget god type, fortalte Haarr om den dressurbetonte hoppen Stallknektens Amy. – Travet er ledig. Den blir litt opphisset i galoppen, noe som gjør den vanskelig å bedømme, men den har god bakbeinsaksjon.

Stallknektens Amy var Årets Dressurføll i 2010, og oppdretter og eier er Kjetil Skaugen. Under kvalifiseringsrunden i Region 3 fikk hun 9,5 for skritt og trav, 9 for type, kroppsbygning, galopp og i helhet. Planen er at hoppa skal bedekkes til våren og ris inn, forteller Skaugen.

Sea Chanty (e. Captain Hook/Brown Ale xx).

Sea Chantey ble vist under utstillingen til Region 4, og fikk da følgende beskrivelse: Hun er en stor, velutviklet, edel hoppe av meget god type (8,5). Hun har et pent hode, velansatt og middels lang hals, kort nakke, god skulder og manke, god overlinje og et middels langt og godt muskelsatt kryss (8). Beina har gode ledd og vinkler (8,5). Bevegelsen i skritt er taktmessig, men noe kort (7,5). Travet er taktmessig, men låst i skulder (7). Galoppen har god bakbeinsaksjon, men noe låst i skulder (7). En stor velutviklet hoppe som er edel og av god type, med ordinære bevegelser (8).

Eier Iris Visted kjøpte hoppen som åring av oppdretter Idunn Steinnes.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar