Full uttelling

Dette innlegget ble publisert 26. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Årets vinnere av NBT i dressur for 5-åringer, Torunn M. Jordet og Stall-Ks Rosarno.

 

Seier til Torunn M. Jordet og Stall-Ks Rosarno (e. BH Romanov/BH Romancier).

Torunn M. Jordet red til seier med Stall-Ks Rosarno i begge kvalifiseringene i Norsk Breeders Trophy, og kunne dermed utropes som vinnere for 5-åringene 2012.

Men det var svært tett i toppen, og spenningen hang i luften til siste slutt. Kun få poeng skilte de aller beste i toppen, og ingenting var avgjort før dommerne kom med sine avgjørende karakterer for siste ekvipasje.

Wim Ernes (NL) og Kjell Myhre ga den danske vallaken e. BH Romanov/BH Romancier 8,2 for travet som de mente var godt med en god rytme og balanse. Skrittet er aktivt og med god rytme (8). Rytmen er korrekt i galopp, men det ønkes mer bæring (8). Den ble belønnet med 8,3 i ridbarhet og 8 i helhet. Hingsten eies av Stall-K ved Cathrine F. Andersen.

Silje Bakken og UVM-hesten EKs Ment II Be lå tett opp til vinnerhestens resultater og tok andreplass i begge kvalifiseringene. Hingsten er oppdrettet og eies av Eva Kindahl. Dommerne satte 7,5 på travet som de mente hadde en god rytme. Skrittet er godt med overtramp (8,7) mens galoppen er velbalansert og med god energi (8,5). I ridbarhet ble den gitt 7,7 og 8 i helhet.

Beste NV-hest ble EKs Ment II Be e. Tobajo Picez/Bernstein på andreplass.

Som nummer tre kom Cecilie Shilbred og NV-vallaken WS Aurater (e. Aurelio/Diamond). Travet har god rytme, men dommerne ønsket mer oppoverbakke og skulderfrihet (7,4). Skrittet har god rytme (8) og galoppen fikk den 7,5 for. I helhet ga dommerne vallaken 7,5 med en kommentar om at de gjerne ønsker seg litt mer energi.

EKs Ment II Be og oppdretter Eva Kindahl.
WS Aurater og rytter Cecilie Schilbred.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*