Første runde unnagjort

Dette innlegget ble publisert 25. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Winning Star (e. Winningmood/Jimtown) var en av to hester avlet fra samme hoppe som gikk feilfritt.


Spranghestene har debutert på Linnesvollen.

Hele ti ekvipasjer av de femten startende gikk feilfritt i Norsk Breeders Trophy første avdeling for 5-åringer. Begge NBT-klassene sponses av Mariero  Equine.

Av de ti feilfrie er seks norskoppdrettede, og fem er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod. Det er verdt å merke seg at en hoppe har med to avkom i 5-årsklassen, og begge disse var feilfrie.  Dent dreier seg om den kårede NV-hingsten Royal Butterfly (e. Tobajo Picez) og  hoppen Winning Star (e. Winningmood) ridd av henholdsvis Nick Benterman og Tony André Hansen.

Moren deres heter Roshana M (e. Jimtown/Concorde) – en KWPN-hoppe som produserte disse avkommene for Stall Johnsten ved Knut Erik Halvorsen. Winningmood hadde føll som 4-åring og er derfor ett år eldre enn de andre i klassen. Royal Butterfly eies av Andreas Høiås, mens Winning Star eies av Stall Kubberød.

Stein Endresen på Zenith (e. Ulrich Z/National Zenith) – den eneste norskoppdrettede hesten som var feilfri blant 6-åringene.

I seksårsklassen var det ni startende. Kun tre gikk feilfrie, og to av hestene ble ridd av Stein Endresen. En av disse var Zenith, en norskoppdrettet vallak etter Ulrich Z/National Zenith. Oppdretter er Hanne Svendsen.

Tony André Hansen tok like godt første- og andreplass i FERDs 7-årschampionat hvor ni ekvipasjer stilte til start. Med Holsteiner-vallaken Cappuccino ble det seier foran DV-hingsten Clapton (e. Clinton/Triumph) som er kåret i Norsk Varmblod. Også tredjeplassen var besatt av en NV-tilknyttet hest, nemlig norskoppdrettede Ciano L.H. (e. Grauffs Luciano/Ircolando) ridd av Rebekka Lie Andersen.

Den kårede hingsten Clapton (e. Clinton I/Triumph) ble nummer to i første avdeling av FERDs 7-årschampionat.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*