Fornøyd med innsatsen

Dette innlegget ble publisert 4. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Silje Bakken og EKs Ment II Be (foto: Eva Kindahl).


Silje Bakken og EKs Ment II Be endte med en total på 6,78 i trøstefinalen i Unghest-VM.

– Vi er en meget fornøyd gjeng, skriver oppdretter og eier Eva Kindahl på sin nettside etter at 5-åringen EKs Ment II Be har gjennomført trøstefinalen i Unghest-VM i Verden. En noe preget hingst endte med 6,6 i skritt, 7,2 i trav, 6,8 i galopp, 6,5 i ridbarhet og 6,8 i helhet. Det ga en total på 6,78.

Dommerne belønnet hesten for en god takt i alle gangartene, men ønsket mer selvbæring i trav og galopp og mer vekt på bakbena. – Travet var flatt og vi ønsket mer energi i skritt. I dag går hesten med lite selvbæring og med kort nakke gjennom hele programmet, fortalte dommerne om prestasjonen til EKs Ment II Be som fikk 7 i total i den innledende kvalifiseringen.

Vinner av trøstefinalen ble Alizee Froment på Oldenburger-hingsten Di Magic e. Dimaggio/Rohdiamant. De oppnådde 8,5 i skritt, 9,5 i trav, 8,4 i galopp, 8,3 i ridbarhet og 8,8 i generelt inntrykk.

I kvalifiseringen til de 6-årige hestene ble det ikke helt overraskende fjorårets vinner av 5-årsfinalen som gikk av med seieren, nemlig den britiskavlede hannoveranerhoppen Woodlander Farouche (e. Fürst Heinrich/Dimaggio) med rytter Michael George Eilberg. Hoppen fikk 9,8 i skritt, 9,4 i trav, 9,5 i galopp, 8,9 i ridbarhet og 9,5 i generelt inntrykk. 9,42 holdt til en forholdsvis klar seier i klassen, foran Emmelie Scholtens på KWPN-hingsten Borencio e. Florencio I/Lord Sinclair I som oppnådde 9,16 totalt. Tredjeplassen ble inntatt av tyske Victoria Michalke  på Novia e. Stedinger / Alabaster med et resultat på 8,74.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*