Stor innsats i Drøbak

Dette innlegget ble publisert 26. juli 2012 og innholdet kan være utdatert.
Seier i Drøbak Open for Nina Bråten og avlshingsten Captain Hook.

Drøbak Rideklubb arrangerte i helgen landsstevne i sprang med unghestklasser og tradisjonelle Drøbak Open.

I den innledende unghestklassen for 5-åringene på fredag tok Nina Bråten en andreplass med Røds Numero (e. Numero Uno/Cassini I) oppdrettet av Merete Rød. I 130-klassen ble det for øvrig en fjerdeplass til norskoppdrettede Tobajo Pin Code (e. Tobajo Picez/Zeoliet) ridd av Sofie Skatland.

Et godt stevne for Mathilda Larsson og Vingardium Leviosa (e. Tobajo Picez/Contango).

I lørdagens 120-klasse vant Mathilda Larsson på et annet Tobajo Picez-akom, nemlig Vingardium Leviosa (ue. Contango). I femårsklassen gikk Tom Vidar Gjeldnes feilfritt i 115 cm på den norskoppdrettede Zangersheide-registrerte Balourough Z (e. Balougran Z/Oborough). Det gjorde også Karina K. Lunde på Crelando (e. Crelido/Underworld xx) og Nina Bråten på Røds Numero.

Lusifer vant 120 cm-klassen (arkivfoto).

I 120-klassen med feil og stil-bedømmelse vant norskoppdrettede Lusifer (e. Löjtnantshjärta/Lord Mayor) med 80,50 i stilpoeng. Vallaken deltok med sin nye rytter Hanne Maren Helgedagsrud.

I lørdagens 130-klasse ble det plassering til Marie Rege og NV-kårede Grauffs Luciano (e. Lansing/Corrado I), Nina Braaten og Captain Hook (e. Cassini II/Contender), samt Sofie Skatland og Tobajo Pin Code.

Det ble nok en førsteplass til Mathilda Larsson i 120-klassen søndag, denne gang på Tobajo Blue Imina (e. Blue Talk/Pik Trumpf). Tredjeplassen gikk til en Tobajo Picez-sønn, nemlig Aathens Amon (ue. Falleur).

Tom Vidar Gjeldnes og Balourough Z som gikk til topps i unghestfinalen i Drøbak.

I finalen for 5- og 6-åringene gikk Tom Vidar Gjeldnes helt til topps med Balourough Z foran Silje Ludvigsen og hennes eget oppdrett, Carotino L (e. Corratus/Cornetto).

I Drøbak Open 140 cm ble det seier til Nina Bråten og Captain Hook, en tysk hingst som er kåret i Norsk Varmblod. Den 7 år gamle hingsten har i løpet av tre måneder tatt elleve plasseringer med Nina Bråten som rytter. Med plasseringer i 130 cm og 135 både nasjonalt og internasjonalt førte søndagens seier ham opp på 15. plass med 110 poeng i NRYFs ranking for sprang (senior).

– Han er dermed den høyest rankede avlshingsten i Norsk Varmblod så langt i 2012, forteller Stutteri Ekra som eier hingsten.  Deres andre hingst, 4-årige Clearo (e. Clearway/Landjunker II) vant samme dag også metersklassen i Drammen som hadde 69 deltakere. Her var flere norske hester blant de plasserte,  Grusets Tiara (e. Aurelio/Tai Pan) og Balentina (e. Balou du Rouet/Feiner Stern).

Inger Bugge og avlshingsten Clearo gikk til topps i 100 cm i Drammen.