Helnorsk på Linnesvollen

Dette innlegget ble publisert 7. mai 2012 og innholdet kan være utdatert.
Suksess for norskoppdrettede Remedy i juniorenes Big Tour på Linnesvollen.

De norskoppdrettede hestene har virkelig sparket fra seg de to siste helgene under Drammen Springtour.

Lørdag og søndag denne helgen var ikke noe unntak, og resultatene kom på løpende bånd. Her har vi tatt en titt på de plasserte i klassene.

Nina Braaten og Røds Payday.

Lørdag
Dagen åpnet knallsterkt for de norskoppdrettede hestene. Allerede i juniorenes Big Tour-klasse med kvalifisering til Grand Prix var det Amalie Steen Hegre og Remedy (e. CC Ladiesdeam/Centauer Z) som gikk hen og vant i et felt med 44 ekvipasjer. Hoppen er oppdrettet av Merete Rød, som nå også har kjøpt tilbake Remedys mor, Carine Z for å avle.

I sølvturen (120 cm) ble det plassering til Elise Bjerkman og Lillebergs El Corazon (e. Etrusco/Robin Z). I finalen for sølvtur (135 cm) ble det en flott andreplass til Nina Braaten og Røds Payday (e. Padinus/Amicello), også oppdrettet av Merete Rød. Her ble det også en annen plassering for Nina Braaten på NV-kårede Captain Hook (e. Cassini II/Contender).

I unghestklassen fikk Silje Ludvigsen og A-Lande (Casir Ask/Aston) en fin fjerdeplass. Vallaken er oppdrettet av Mette Ahlbom fra Porsgrunn.

Skjerabergs Larkin er en av tre norskoppdrettede helsøsken (foto: privat).

Også i gulltur (140 cm) ble det plassering for to andre av Carine Zs avkom, nemlig Lady Catalina (e. CC Ladiesdream/Centauer Z) og Ida Johansen som tok en fin sjetteplass. Lady Catalina er i likhet med Remedy og Røds Payday oppdrettet av Merete Rød. Også Skjerabergs Larkin, en vallak (e. CC Ladiesdream/Centauer Z) som er oppdrettet av Eli Sværi fra Rogaland fikk plassering i klassen.

Dermed har tre norskoppdrettede helsøsken gjort en imponerende innsats på Linnesvollen.

Søndag

Silje Ludvigsen og A Lande (e. Casir Ask/Aston).

I juniorens Grand Prix (140 cm) fulgte Amalie Steen Hegre og Remedy opp de gode resultatene fra dagene før, og tok en tredjeplass i klassen. Pål Flam og RR Lord of Rings (e. Lord Caletto/Royal Z II) tok også plassering i klassen. Vallaken er oppdrettet av RR Reierstad Ridehest ved Unn Reierstad.

I Grand Prix tok Stein Endresen og NV-kårede Acolino (e. Acorado I/Latus II) plassering. Det ble det også for Silje Ludvigsen og A-Lande i finalen i unghestklassen.

Det ble en tredjeplass for Marie Rege og NV-kårede Grauff’s Luciano (e. Lansing/Corrado I) i juniorens lilletur.

Til helgen er det klart for den tredje og siste helgen med konkurranser i Drammen Springtour på Linnesvollen.