Nytt unghestchampionat

Dette innlegget ble publisert 6. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.

JJ Horses og Nes rideklubb står bak et nytt unghestchampionat for dressurhester som vil avvikles under NM i dressur.

Årets Norgesmesterskap i dressur arrangeres 9. – 12. august. I den forbindelse vil det også være et landschampionat for unghester på 3, 4, 5 og 6 år. Det vil være åpent for alle varmblods ridehester uavhengig av nasjonalitetskrav til hest, eier eller rytter. Fokuset vil være sport, og det vektlegges å bruke dommere med internasjonal kompetanse og erfaring. Ved å legge et slikt unghestchampionat til Norgesmesterskapet, håper arrangørene blant annet å koble avl og sport tettere sammen og at dette skaper en optimal arrangementsramme.

3- og 4-åringene skal gjennomføre en innledende kvalifiseringsrunde hvor de beste ekvipasjene går videre til en finale. De to eldre aldersgruppene må møte et nivåkrav for deltakelse. Her vil de starte FEI-programmene for sin årgang med to avdelinger med inneledende runder og et finaleprogram.

For de tre beste plasserte i hver av championatfinalene vil det være pengepremier, og i år er det JJ Horses som står for sponsormidlene som i år teller totalt 60 000 kr, samt diverse gavepremier.

JJ Horses består av Ole Jørgen Jørgentvedt og Ole-Marius Johnson. JJ Horses er Norges største aktør innen reproduksjon av varmblods ridehester, og hadde i 2011-sesongen 122 ridehesthopper til bedekking.

For å melde til landschampionatet er det vanlig stevnetilmelding. Det er krav til hestelisens for 4-, 5- og 6-åringene, mens 3-åringene delta i privat arrangementsklasse uten krav til hestelisens.

Proposisjonene vil være klare fra 15. april.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*