Jevn kvalitet

Dette innlegget ble publisert 9. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.
Bøgegårdens DiCapo (e. Diamant de Semilly/Phin Phin) var fløyhingst i Oldenburg og viste seg fint frem i Herning.


De yngste spranghingstene viste god og jevn løshopping, men de store høydepunktene uteble.

MB Birkegaardens Charmeur (e. Carmargue/Casir Ask).

I år teller sprangkolleksjonen kun et tjuetalls hester, og kåringskommisjonen har uttalt at denne årgangen ikke har vært så sterk som man har sett de siste årene. – Hingstene hoppet som forventet, ettersom vi har tatt dem ut sent. Så de har ikke endret seg mye, men noen hadde imidlertid utviklet seg i positiv retning, mens andre har utviklet seg i den negative, forteller disiplinansvarlig Johnny Hansen til Ridehesten.com.

Flere har også bemerket at de unge hingstene virket godt trent hjemmefra, så de oversprang og virket utrygge for oppgavene. Dette inntrykket bekreftes også fra dommerne, og vil gi konsekvenser. – Vi synes noen av hestene var vel godt forberedt, både ved forbesiktigelsen og igjen her ved kåringen, og det vil vi ikke se. Derfor kommer vi til å slå hardt ned på det fra neste år, fortalte Hansen.

– Er det hingster som overhopper voldsomt, vil de bli vist ut. Det er kun få, men det er en skam for hesten og ødelegger det inntrykket dommerne ellers kunne ha fått av den. Vi kan bedømme hingstenes kvaliteter, selv om de ikke overhopper, forteller Hansen til Ridehesten og roste banemannskapet under løshoppingen.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*