Avgjørelsen nærmer seg

Dette innlegget ble publisert 31. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.


Rob Ehrens (NL) og Lars Rasmussen er konsulenter i henholdsvis sprang og dressur.

Lørdag var det fremmedrytterne som satte seg i salen på de yngste hingstene – og i morgen faller dommen.

Det var en variert gruppe med unge hingster som fremmedrytterne Nikolai Kowalski (dressur) og Søren Hedegaard (sprang) fikk teste på Lefdals Rideskole lørdag. Men noen ga rytterne ‘en riktig god fornemmelse’ var det noen som kunne vært bedre forberedt.

Zack-Ki Rosenlund møtte ikke til fremmedryttertest i dag pga en hevelse etter at den falt under løsvisningen onsdag, og vil bli vist frem for hånd på søndag. Bojak har skiftet disiplin fra gangart til sprang.

Søndag faller dommen – hvilke hingster blir kåret i Norsk Varmblod 2012?

Dette sa fremmedrytterne om hestene

Thorsøs Rolls Royce

Thorsøs Rolls Royce (dressur)

– Trykket en liten smule i dag, man har en fornemmelse av at man skal holde fatt i den hele tiden.

Engas Alzack

Engas Alzack (dressur)

– Langt bedre i dag, stor forbedring fra i går til i dag. En hest som er lett å ri på når den først ligger i tøylen.

Tobajo Piri-Piri

Tobajo Piri-Piri (sprang)

– En hest som er meget lett av jorden. Hesten galopperer med en deilig balanse i kroppen. Som testrytter er det en deilig å hest å sette opp på. Den svarer på alt jeg ber den om, så jeg synes dere skal gi rytteren et stort bifall også for den måten han har forberedt hesten på.

Bellver

Bellver (dressur)

– En hest jeg som testrytter også godt kan like å sette meg opp på. Bærer seg utrolig godt i trav og galopp, deilig sving i ryggen og den er i balanse. Det som er litt negativt er at den korter litt i nakken, mens hvis man får den frem og lagt litt ned så er det en hest med masse muligheter på lang sikt.

Blue Hors Lodestar

Blue Hors Lodestar (dressur)

– En eldre hingst og dermed kan man forlange litt mer sammenlignet med en 3-års. En hest som lar seg ride og som svarer fint for hjelperne. Den prøver og det er også viktig med en dressurhest at den kan rides på. Fin ridbarhet og gir god fornemmelse i alle tre gangarter.

 

Bojek

Bojek (flyttet fra dressur til sprang)

– En hest med lite sprangerfaring ettersom den var påmeldt som dressurhest og ble flyttet til sprang. Til tross for det gav den faktisk en god fornemmelse. Den sprang forsiktig på hinderne og gjorde et godt forsøk på alle sprangene. Savner mer balanse og at den er mer under hjelperne, men den ga en riktig god fornemmelse.

Dons Amethist

Dons Amethist (sprang)

– Den er stor i sin kropp og mangler kraft og balanse i kropp og det er helt sikkert noe som kommer. En hest som gir fornemmelse av at den har et kjempesprang i seg. En hest som gir rytteren en god fornemmelse og en hest med en god framtid.

Batman T

Batman T (sprang)

– En riktig fin, liten, energisk og ivrig hest med positiv innstilling som hopper forsiktig. En hest som stadig er energisk og en fin hest til sporten.

Royal Butterfly

Royal Butterfly (sprang)

– En utrolig deilig hest å ri på. Spent i starten og trykker, men etter hvert begynner den å slappe av og hoppe gjennom sin kropp og komme mer i balanse etter sprangene. Gir en utrolig god fornemmelse. Hopper svært forsiktig og virker å hoppe med stort overskudd og kapasitet.

1 Trackback / Pingback

  1. Pintohingsten Sir Cisco kåret i Norsk Varmblod | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*