Hingstenytt

Dette innlegget ble publisert 15. januar 2012 og innholdet kan være utdatert.
Cabachon med Stein Endresen og eier Kristin G. Andresen.

Svenskene kjemper om avlerne, og flere avtaler er inngått for sesongen 2012.

Den kårede hingsten Cabachon (e. Casall/Concerto II) eies av norske Kristin G. Andresen og Katrinelund. De to siste årene har hingsten vært tilgjengelig for avl i Sverige, mens han i den kommende sesongen er tilbake for de danske og tyske avlerne. Katrinelund har inngått avtale om forhandling av sæd i Tyskland med Paul Schockemöhle.

I Sverige kjempes det om avlerne. Paul Schockemöhle har som kjent åpnet en filial på det svenske statsstutteriet Flyinge, og har valgt å avholde hingsteshowet den 17. mars – på samme dato som Jan Brink og Tullstorp har avholdt sin hingstefremvisning de siste 13 år. – Vi har alltid konkurrert med Flyinge. Men for avlernes skyld håper jeg at Flyinge og Schockemöhle kan finne et tidspunkt litt senere på dagen så folk kan få mulighet til å få med seg alt. Vi gjør som alle tidligere år, same procedure as last year, uttaler Brink til Tidningen Ridsport.

Marcus Ehning har tatt over tre avlshingster i den senere tid. Rett før jul overtok han Copin van de Broy (e. Darco/Brownboy), ved årsskiftet ble det kjent at han har tatt over Westfalen-hingsten Cornado (e. Cornet Obolensky/Acobat I) og nylig meldte Schou & Skouboe at deres hingst Champion FP (e. Champion de Lys/For Pleasure) er sendt til Marcus Ehning.

Lissaro van de Helle (e. Lissabon/Matcho aa) som i 2010 tok sølv i Unghest-VM blir stasjonert på landsstutteriet Celle i Tyskland i 2012, etter å ha stått i Holland siden mai 2011.

Holsteinerforbundet har kåret ni nye hingster i januar.

  • CONQUEST e. Contender/Lord/Sacramento Song xx
  • CHE GUEVARA e. Concept/Rebel T/Lord
  • CAMARQUE e. Cristo/Palton xx/Landgraf I
  • CHRISTIAN e. Cartani / Lord Liberty/Zymbal
  • CASCOR e. Casall/Coronado/Roman
  • CENTURION e. Cormint/Acobat I/Cor de la Bryére
  • COMMENTATOR e. Carvallo/Corrado I/Landgraf I
  • ZHIVAGO e. Krack C/Jazz/Ulft (begrænset godkendelse)
  • MAGNUS ROMEO e. Royal Feu/Hans Anders Z/Weltgold (begrenset godkjennelse)

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*