Hingster til norske eiere

Dette innlegget ble publisert 1. november 2011 og innholdet kan være utdatert.
Ny hingst til Kristin G. Andresen og Katrinelund (foto: Per Torp med tillatelse fra Katrinelund).

Tre hingster fikk norske eiere under auksjonen til Hannoveraner-forbundet i helgen.

Ny hingst til Kristin G. Andresen og Katrinelund (foto: Per Torp med tillatelse fra Katrinelund).

Auksjonens dyreste hingst ble kjøpt for 315 000 euro av norske Kristin G. Andresen i samarbeid med danske Katrinelund i Danmark. Katalog nummer 12 var en av premiehingstene under kåringen og vakte stor interesse under auksjonen. Hingsten er etter Dancier/Rotspon/Argentan.

Ib Kirk fra Katrinelund betegner hingsten som en europeisk hingst av moderne type. – Det er en meget komplett hingst med tre regulære og taktfaste gangarter, slik som vi har bruk for på en god ridehest. Hingsten har også det ‘flash’ som skal til, og det er min erfaring at hingster som har det også gir det videre til sine avkom, skriver Kirk i en kommentar og forteller videre at hingsten er av en edel avstamning som dekker bredt. – Både Tailormade Temptation og Crelido stempler sine avkom og det er min oppfattelse at denne hingsten vil gjøre det samme.

Han innrømmer at pulsen er høy og at man svetter når man sitter og byr så mye penger for en hest på en auksjon. – Det er ikke bare det at det er så mange penger, men mer det at man byr med en samarbeidspartner som ikke har sett hesten og viser en tillit. Det er en forretning og det skal gi mening for de involverte når man skal fortsette og når man skal stoppe …

Hingsten skal til Danmark hvor han vil få en pause før han skal gjøres klar til Dansk Varmblods  hingstekåring i Herning 2012. Han vil være i avlstjeneste fra sesongen 2012.

JJ Horses kjøpt med seg to hingster under auksjonen. Katalog nummer 34 e. Fürst Rosseau/Donnerhall/Weltmeyer for 13.000 euro og katalog nummer 43 e. San Amour/De Niro/Volturno for 40.000 euro – sistnevnte hingst oppnådde kåring.

Også Blue Hors kjøpte hingst under kåringen, nemlig katalog nummer 31, en hingst etter Fürst Grandios/Weltmeyer/Alonso som skal vises i Herning. Stutteri Ask kjøpt med seg en av de premierte spranghestene, nemlig katalog nummer 70 e. Clintord I/Singular Joter I/Quasi Roi, mens Stutteri Priess gikk til innkjøp av en premiehingst i dressur, katalog nummer 40 e. Londontime/Florestan I/Donnerhall.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*