N.Y. Demeter best

Dette innlegget ble publisert 9. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.
N.Y. Demeter (e.Deemster/Goodtimes) ble beste 4-åring i dressur.

Blant de 4-årige dressurhestene var det en hoppe etter Deemster som trakk det lengste strået. 

Eier Siri Anne Flagtvedt og N.Y. Demeter.

Tre dressurbetonte 4-åringer hadde tatt turen til Drøbak Ridesenter 8. – 9. oktober da Norsk Varmblod region 2 arrangerte tester og forbesiktigelse. Dommere var Cecilia Walin og Jens Søgaard (DK). For første gang var Jane Svanekjær testrytter i Norsk Varmblod.

Alle de tre ble satt i kvalitetsklasse I. Best av dem ble hoppen N.Y. Demeter (e. Deemster/Goodtimes/Pretendent), som er oppdrettet av Edina Ydersbond og eies av Siri Anne Flagtvedt som også red den.

Eksteriørmessig oppnådde norskoppdrettede N.Y. Demeter en indeks på 8,5. Hun ble beskrevet som en hoppe med pent hode, en middels lang og velansatt hals, en god overlinje og et velformet kryss. Dommerne mente at hun skritter gjennom hele kroppen, har en elastisk trav og galopp og beskrev henne som en meget velgående dressurhest. Dette ga 8,5 i type, 8 i kropp, 7,5 i bein, 8,5 i skritt, 8 i trav, 8,5 i galopp og 8,5 i helhet.

Under rytter ble hestens skritt bedømt til å være smidig, romslig og løsgjort og karakteren ble satt til 9. I trav savnes det noe bæring – karakter 7 – galoppen er romslig med god bæring – karakter 8,5. For ridbarheten ble det gitt en karakter på 9, med kommentaren om at hun er en deilig, energisk hest som er lett på tøylen. Gangartsindeksen ble på 8,6 og totalen på 8,56.

Real Crianza (e. JJ Rocco/Wetano/Bernstein).

Real Crianza (e. JJ Rocco/Wetano/Bernstein) ble satt i kvalitetsklasse I i sprang. Eksteriørmessig ble hun beskrevet som en stor, høystilt hoppe av god type. Hun er noe smalbygget, har et pent hode og en lang, skrå skulder. Noe kort og muskelfattig kryss. Trang frembensføring i skritt. God takt i  oppoverbakke. Karakterene som ble gitt var 8 for type, 8 for kropp, 7 for bein, 7 i trav, 7,5 trav, 8 i galopp og 8 totalt. – En moderne hoppe med gode bruksegenskaper, var helhetskommentaren om hoppen til oppdretter og eier, Live Lie Bjørklund.

Rideprøven ga henne 7 i skritt, 7,5 i trav og 7 i galopp med ønske om mer smidighet og 7,5 i ridbarhet. Gangartsindeksen ble da 7,3 med totalindeks 7,58. I sprang fikk hun 7,5 i teknikk, 8,5 i kapasitet, 8 i spranggalopp og 8 i ridbarhet/temperament. Dette ga altså en sprang- og totalindeks på 8 og dermed kvalitetsklasse I.

Quinton (e. Aurelio/Davignon/Åge xx) med oppdretter og eier Cecilie Kilde.

Quinton (e. Aurelio/Davignon/Åge xx) er oppdrettet og eies av Cecilie Kilde. Vallaken fikk en eksteriørindeks på 8,5 med følgende kommentarer: – En storrammet, velproporsjonert hest av særdeles god type. Lang, skrå skulder, pent hode, velmarkertmanke, god overlinje. Godeledd og vinkler. Skrittet er smidig. Travet er taktmessig. Galoppen er velbalansert.

Under rideprøven ble det gitt 8 i skritt, 7 i trav, 8 i galopp og 8 i ridbarhet. Det ønskes mer bæring i travet og at hesten er mer regulerbar, men galoppen er romslig. Gangartindeksen ble da 7,8 og en total på 8,08. Også Quinton gjorde det skarpt i løshoppingen. Her ble den belønnet med 8 i teknikk, 7 i kapasitet, 8 i galopp og 9 i ridbarhet/temperament. Sprangindeksen ble 8,2 og totalindeksen ble 8,32 og hesten oppnådde dermed kvalitetsklasse I i både sprang og dressur.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*