Historisk begivenhet?

Dette innlegget ble publisert 16. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.
Remedy (e. Ladiesdream/Centauer Z) er én av tre helsøsken som konkurrerer under Kingsland Oslo Horse Show.

Under årets Kingsland Oslo Horse Show deltar ikke mindre enn tre norskoppdrettede helsøsken.

Emil Flam på vallaken Skjerabergs Larkin.

Det er hoppen Carine Z (e. Centauer Z/Alcanaar xx) som har fått tre avkom etter den NV-kårede hingsten Ladiesdream (e. Nimmerdor/Renville).  Ladiesdream ble importert til Norge av Stall CC i Spikkestad og fikk selv 2. plass i finale for 5-åringer i Breeders og 1. plass som 6-åring. Han deltok i innendørsfinalen under Oslo Horse Show og i Unghest-VM på Zangersheide i 1999.

Nå er han altså selv far til tre avkom som starter i Norges største sportslige innendørsarrangement. Moren Carine Z ble kjøpt inn som 3-åring fra auksjon på Zangersheide av Stall CC i Spikkestad.

Det eldste avkommet er Lady Catalina, en hoppe født i 2001, ridd av Ida Johansen. Hoppen ble solgt som ung og ble så sendt til Danmark hvor hun ble kjøpt av Ida Johansen. De debuterte i 150 cm under Spring Tour på Linnesvollen i vår med kun fire feil. Hesten er oppdrettet av Merete Rød. Hun har også oppdrettet helsøsteren Remedy, født 2002 og som ris av juniorrytteren Amalie Steen Hegre. Remedy har også avlet i ung alder, i 2006 fikk hun et hoppeføll etter Coronado I.

Merete Rød er for øvrig også kjent som oppdretter av Røds Payday (e. Padinus/Amicello) som kom til  finalen i Unghest-VM i slutten av september.

Ti år gamle Lady Catalina og Ida Johansen.

Det tredje avkommet er Skjerabergs Larkin, en vallak født 2003 som ris av Emil Flam. Han er avlet av Eli Sværi fra Rogaland. Skjerabergs Larkin ble brukt som dressurhest fram til han var seks år. Da oppdaget Peter Flam at hesten kunne hoppe, og han ble deretter solgt som spranghest til Sissel Hansen som nå eier hesten. Emil Flam hadde ikke hest å ri under Kingsland Oslo Horse Show og har derfor fått låne Larkin for anledningen.

Carine Z ble selv vist på hoppe- og føllutstilling på Fredriksborg i Norsk Varmblod, hun har i år et hoppeføll etter Thorsøs Ludwig som heter Little Princess. Eier av hoppen er Janne Stenklev Hansen.

Hoppen Carine Z har avlet tre helsøsken som alle går under Kingsland Oslo Horse Show i år.

Har du informasjon om flere norskfødte som gjør det godt i sporten? Tips oss!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*