Dobbelt Don

Dette innlegget ble publisert 9. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.
Don's Amethist e. Quidam de Revel/Burgraaf/Voltaire ble beste sprang- og dressurhest på 3-årstesten.

Hingsten Don’s Amethist ble beste sprang- og dressurhest blant 3-åringene på Drøbak Ridesenter.

Totalt ni 3-åringer stilte da region 2 arrangerte test for 3- og 4-åringer 8. – 9. oktober på Drøbak Ridesenter. Av disse var en utenfor konkurranse på grunn av manglende avstamming. Dommere var Cecilia Wallin og Jens Søgaard (DK).

Hingsten fikk utdelt 9 i både teknikk og kapasitet.

Kun én av disse oppnådde kvalitetsklasse I, nemlig Don’s Amethist. Hingsten etter Quidam de Revel/Burggraaf/Voltaire er oppdrettet i Holland, og eies nå av Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen. Om eksteriøret mente dommerne at den var passe stor av god type. Den har et pent hode, en noe umarkert manke, en god overlinje, og et noe kort kryss. Den er tåvid og har steile koder. Skrittet og travet er taktmessig, mens galoppen er stor og god. Det ble gitt 8 på kropp, 7 på kropp, 6,5 på bein, 7 i skritt, 7,5 i trav, 8 i galopp og 8 i helhet.

Etter løshoppingen lørdag fikk hingsten utdelt et 9-tall i både teknikk og kapasitet, mens den fikk 8,5 for galopp og temperament, noe som ga en sprangindeks på 8,7 og en total på 8,42.

Gangartsprøven søndag ga 7 i skritt og trav og 8 i galopp og ridbarhet. Med en gangartsindeks på 7,6 og totalindeks på 7,76 tok Don’s Amethist også i land seieren som beste gangartshest.

Video

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*