Utstilling på Stall-K

Dette innlegget ble publisert 3. september 2011 og innholdet kan være utdatert.
Hingsteføllet Zakino e. BH Zack/Akinos.

Sju føll oppnådde premieklasse I og fikk billett til Eliteskuet etter lørdagens utstilling i region 4.

Dressurføll
Etter et par strykninger endte det opp med kun et stk hingsteføll av dressurbetont avstamning på Stall-K. Kat. nr. 3 Zakino e. BH Zack med Akinos som morfar fikk til gjengjeld svært rosende omtale av dommere Cecilie Kilde og Cecilia Wallin. De ga Inger Lise Thorsbys føll karakterene 8 for type, kropp og ben. I skritt fikk han 8,5, mens det ble 9 i både trav og galopp og 8,5 i helhet. – Det er et passe stort føll av god type, med god skulder og manke. Den har meget god bogfrihet og takt i trav. Den kommer godt opp i fronten og er vel innunder bak i galopp. Dette er et flott føll med meget gode bevegelser, fortalte Kilde.

Fire hoppeføll av dressuravstamning møtte. Av disse oppnådde to premieklasse I og videre adgang til Eliteskuet.

Hoppeføllet Sookie e. BH Zack/BH Future Cup.

 

Sens Cirilita Esmeralda (e. Royal Olymp/Øxenholm Pioneer).

Kat. nr. 7, Sookie e. BH Zack/BH Future Cup er oppdrettet av Alvilde David-Andersen. Hoppeføllet fikk 9 for type og kropp, 8 for bein, 8,5 for skritt, 7,5 i trav og galopp og 8 i helhet. – Et uttrykksfylt føll av meget god type. Det er en type vi gjerne ønsker oss, men som vi ikke ser så ofte. Bevegelsen i skritt er taktfast og den svinger godt gjennom kroppen. Når det gjelder bevegelsen i trav, så var den i dag noe uengasjert. I galopp er den noe på framparten, kommenterte dommerne.

Om kat. nr. 6, Sens Cirilita Esmeralda (e. Royal Olymp/Øxenholm Pioneer) hadde dommerne følgende å si: – Et passe stort føll av god type. Den har en velformet hals, god skulder og manke og et passe langt og velformet kryss. Bevegelsen i skritt er ren og ledig. I trav er den dessverre noe mer bundet i skulderen, og det samme gjelder i galoppen. Karakterene som ble gitt var 8 for type, kropp, ben og skritt, 7,5 for trav og galopp og 8 i helhet.

Sprangføll

Bull's Cabachino (e. Cabachon/Animo).

Ingen hoppeføll møtte med sprangbetont avstamning, men fem hingsteføll stilte til sin bedømmelse – og en av disse hadde tatt turen helt fra Haugesund. Blant de fem fikk fire adgang til Eliteskuet med 8 eller høyere i helhet.

Kat. nr. 9 Bull’s Cabachino (e. Cabachon/Animo) er oppdrettet og eies av Tonje Moe og Connie Bull. Dette føllet fikk karakterene 9 for type, 8,5 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 7,5 for trav, 8,5 for galopp og i helhet. Dommerne mente at dette føllet var av meget god type at bevegelsen i galopp var meget bærig og at den kommer godt frem.

Dagens høyeste karakterer fikk kat. nr. 12 Lerskalls Picasso Supreme e. Tobao Picez/Solos Landwind som er oppdrettet og eies av Antje Heinrich. – Et lekkert føll med særdeles gode gangarter, sa en begeistret Kilde til de fremmøtte. – Skrittet er ledig, bevegelsen i trav er taktmessig og dette føllet beveger seg stadig i oppoverbakke, hvilket vi setter utrolig pris på. Galoppen er meget romslig og hesten er også der svært fri i bogen. Dommerne belønnet føllet med 9 for type og kropp, 8 for ben, 8,5 i skritt, 9,5 i trav og 9 i galopp og helhet.

Lerskalls Picasso Supreme e. Tobao Picez/Solos Landwind fikk dagens høyeste karakter - 9,5 i trav.

Elisabeth Riksen står som oppdretter og eier av føllet Santee Sioux (e. Utah van Erpekon/Samson Esquire) som også oppnådde premieklasse I. Kat. nr. 13 fikk 8,5 for type og kropp, 7 for ben, 6,5 for skritt, 7,5 for trav, 8,5 for galopp og 8 i helhet. – Et meget harmonisk føll av god type. Den har noe rette framkoder, skrittet er for dagen noe hastig og passaktig. Travet er taktmessig, mens galoppen er meget romslig og den kommer godt opp i kroppen, sa Kilde.

Kat. nr. 15 Crac des Chevaliers (e. Cristallo II/Prince Sabo xx) var et føll av ganske god type, men for dagen var dette føllet noe uharmonisk, ifølge dommerne. Bevegelsen i skritt er noe hastig, travet er lett og fremadgripende. Bevegelsen i galopp er meget god, den kommer godt fram og innunder bak, avsluttet Kilde. Føllet ble belønnet med 7,5 for type og kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 7,5 for trav, 8,5 for galopp og 8 i helhet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*