Sportstestvinnerne

Dette innlegget ble publisert 6. september 2011 og innholdet kan være utdatert.

Åtte dressurhester og en spranghest hadde tatt turen til Stall-K for å delta i årets sportstester i Norsk Varmblod. 

På dressursiden var det to 4-åringer, fem 5-åringer og en 6-åring, mens det kun var en 4 år gammel spranghest. Hestene ble vist av egenrytter for dommerne lørdag, mens testrytter Nikolaj Kowalski red søndag og så ga sin vurdering. Alle hestene endte dermed med en prosent fra egenrytter og en fra testrytter som så ble lagt sammen før vinnerene ble kåret.

To Stall-K hester stilte i 4-årsklassen, Stall-K’s Rosario og Stall-K’s Romantic Hit. Seieren gikk til Cathrine F. Andersens Stall-K’s Romantic Hit med et sammenlagtresultat på 171,875. Hoppa etter Blue Hors Don Romantic/Sandro Hit fikk totalt 89,375 prosent for egenryttertesten, med blant annet 8,5 for ridbarhet og 9 for kapasitet, mens testrytter ga 8 for ridbarhet og temperament og 8,5 for kapasitet.

Stall-K’s Don Rosario, også en hoppe etter Blue Hors Don Romantic, men med Waldsohn på morssiden, endte på et sammenlagtresultat på 146,25.

Fem 5-åringer
Det ble en Don Romantic-datter som vant klassen for de fem år gamle hestene også. Engas Marissa, som er oppdrettet av Kady Besseberg, endte på et sammenlagtresultat på 159,38. Testrytter ga 8-tall for både ribarhet/temperament og kapasitet, mens hun for egenryttertesten ble belønnet med tilsammen 79,375 prosent.

Like bak kom Arcangelo, en vallak etter Akribori, med totalt 158,13. Testrytter ga dagens høyeste ridbarhetskarakter , 8,5 og 8 for kapasitet. Roulette af Pan endte på 155 totalt etter å ha fått 7,5 for ridbarhet og kapasitet av testrytter, samt 80 prosent under egenryttertesten. Hoppa er etter Richfield med Cortez på morssiden.

Olympos Deluxe og Emma Regina endte på henholdsvis 151,875 og 137,5. Olympos Deluxe er etter Blue Hors Don Schufro/Blue Hors Cavan. Emma Regina er oppdrettet av Jeanette Bøe og er etter Revenge/Helenikos xx.

Dudley Klint var eneste 6-åring som stilte. Vallaken etter Blue Hors Don Schufro fikk 8 for både ridbarhet og kapasitet under egenryttertesten, mens testrytter ga to ganger 7,5. Det ga ett sammenlagtresultat på 153,75 og seier i klassen.

Eneste spranghest
4 år gamle Alessi etter Aurelio/Ahorn Z var eneste sprangbetonte representant under testen. Hun oppnådde 75 prosent for egenryttertesten, med karakterene 7,5 for teknikk, 8 for ridbarhet og 7,5 for kapasitet. Testrytter ga 7,5 for ridbarhet og 7 for kapasitet og sammenlagtresultatet ble da 147,5 og seier i klassen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*