– Dette viser at norsk oppdrett kan lykkes utenlands

Dette innlegget ble publisert 13. september 2011 og innholdet kan være utdatert.
Sarastro (foto: Dansk Varmblod/Ridehesten.com)
Sarastro (foto: privat)


Hanne Hertzbergs føll ble solgt til Jan Brink for 100 000 DKK på Eliteføllauksjonen til Dansk Varmblod.

Hennes føll, Sarastro (e. Soreldo/Don Crusador) ble uttatt til finaleringen som bestod av tre hingsteføll og fikk ærespremie. Under den påfølgende auksjonen ble han så solgt til den svenske dressurrytteren Jan Brink, som blant annet rir JJ Rayban.

– Det var fantastisk å være norsk i Danmark under årets Eliteskue, sier Hertzberg til Avlshest.no og påpeker at dette viser at man også kan lykkes utenlands med norsk oppdrett. – Jeg er meget glad for at flere toppryttere bød på Sarastro, og at han til slutt havnet hos Jan Brink, som vil gi Sarastro de beste muligheter.

Hanne Hertzberg med Sarastros mor, Di Weola.

Hun synes Eliteskuet i Danmark har utviklet til å bli et flott og publikumsvennlig arrangement, hvor begrepet ‘avl og sport hånd i hånd’ går igjen. – Vi fikk se noen helt fantastiske 6- og 7-årsklasser både i sprang og dressur, hvor jeg virkelig fikk gåsehud av å se klassene i dressur, fortsetter Hertzberg og peker på navn som Hønnerups Driver, Karina Limskov, Tørveslettens Stamina, Aston Martin og Uno Donna Unique som representanter for det ypperste av dansk avl.

Sarastros mor, Di Weola er nå drektig med Blue Hors Don Olymbrio. – Jeg tror hun har både temperamentet, edelhetsgraden og høystilletheten til å bære en Jazz/Olympic Ferro-kombinasjon, forteller Hertzberg og legger til at selv om det ikke er etter boken å bruke unghingster på unge hopper, så har hun valgt å ta sjansen også i år. – Så må det heller bli en Grand Prix-hingst neste gang! avslutter den fornøyde oppdretteren.

Di Weola under Dansk Varmblods hoppekåring på Tune i 2010.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*