Astrix gjorde det igjen

Dette innlegget ble publisert 10. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Gullvinner Emmelie Scholtens og Astrix. (Foto: Eva Kindahl)

Emmelie Scholtens red fjorårets gullvinner Astrix til enda en gullmedalje i Unghest-VM. Obelisk-sønnen endte på 8,7 i finalen.

Søndagens 6-årsfinale ble preget av mye vind og mange spente hester. Flere sterke medaljekandidater ble trukket poengmessig for ulydigheter og havnet dermed lenger ned på listen. Verst var det for KWPN-hingsten Amazing Star ridd av Theo Hansson som dommerne så seg nødt til å blåse av midt i sitt program grunnet ulydigheter. Det ble dermed en spennende finale med små marginer i toppen. Men Astrix e. Obelisk/Olivi holdt hodet kaldt og ble dermed en av få doble UVM-vinnere.

Dommerne berømmet hans elegante og uttrykksfulle trav og ga karakteren 9,6. Skrittet ga de 9,2 og beskrev det som korrekt og avslappet. I galoppen ønsket det seg noe bedre samling, men landet allikevel på 8,8. For ettergift ga de 7,6 og bemerket at de ville se bedre bøyning i hesten. Litt problemer i to av byttene trakk også noe ned, og dommerne endte på 8,5 for generelt inntrykk.

Andreplassen og sølvmedaljen sikret Damon Jerome H og tyske Uta Gräf med 8,68. Damon Hill-sønnen fikk 8,5 for trav, 9 for skritt og 8,5 for galopp. For ettergift fikk han 8,7. Dommerne berømmet særlig bakdelsvendingene og beskrev de som dagens beste. For generelt inntrykk ga de også 8,7.

Bronsemedaljen gikk også til Tyskland og westfalerhingsten St. Emilion. Sandro Hit-sønnen og rytter Dorothee Schneider endte på 8,42 totalt, etter å ha fått karakterene 8,7 for trav, 7,7 for skritt, 8,2 for galopp, 9 for ettergift og 8,5 for generelt inntrykk. Rett bak kom en annen tysk hest, Lezard ridd av Mathias Bouten, med 8,4.

Minna Telde og Isac stod for beste prestasjon for Svensk Varmblod. (Foto: Eva Kindahl)

Delt svensk og dansk 7. plass
Det ble tilslutt tre skandinaviske ekvipasjer blant de ti beste. Svenske Minna Telde og Isac tok en delt 7. plass med danske Kristine Möller og Freak Blue Phantom. Isac er en svensk varmblodshingst etter Hip Hop/Master og representerte Sverige og Svensk Varmblod også ifjor. Freak Blue Phantom er er oldenburghingst etter Florencio/Feinbrand. Beste dansk varmblodshest ble Torveslettens Stamina ridd av Andreas Helgstrand. Den grå hoppa etter Stedinger/Carano endte på 7,94

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*