Uttaket overstått

Dette innlegget ble publisert 1. juli 2011 og innholdet kan være utdatert.
Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney. Ekvipasjen ble tatt ut i fjor.

Men hvem som får reise til Unghest-VM i dressur i august blir ikke klart før til uken.

Torsdag og fredag arrangerte Norsk Varmblod uttak på Stall-K i Kongsberg for potensielle kandidater til Unghest-VM. Dessverre var det kun en femåring og tre seksåringer som hadde tatt turen. Grunnen er antagelig at Norsk Varmblod i år har gjort det veldig klart at de kun ønsker å sende NV-stambokførte hester, eller eventuelt hingster fra andre stambøker som er kåret i NV.

I årets hingstekatalog står det følgende: Det er verdt å merke seg er at f.o.m. 2011 er deltagelse i Unghest-VM i dressur forbeholdt hester førstegangsregistrert i NV. Det er åpnet for at importerte norskkårede hingster kan delta, hvis ingen NV-hester tilfredsstiller kvalifiseringskravene.

Tre av årets kandidater er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod, mens Louise Almlund Løkkens seks år gamle Mr. Gold G er en DV-hingst kåret i NV. Den norskkårede hingsten Tobajo Pik Disney ble tatt ut i fjor, men måtte dessverre trekkes kun minutter før start i Tyskland grunnet halthet. I år som i fjor red dessuten leder av Norsk Varmblod Mette Hansson selv i uttaket, på den egenoppdrettede NV-hingsten Vivelstads Renoir.

De fire som hadde tatt turen gjennomførte torsdag formiddag en trening med hollandske Wim Ernes, før de på ettermiddagen red det innledende FEI-programmet foran Ernes og den norske dommeren Øivind Ødemotland. Ernes og Ødemotland har i år fått oppgaven med å avgjøre hvem som får reise til Verden i august. Wim Ernes er internasjonal dressurdommer og involvert i utvelgelsesprosessene i forbindelse med både hingstekåringene og Unghest-VM for KWPN i Holland. Fredag morgen gjennomførte ekvipasjene så finaleprogrammet, slik det også gjøres i Verden.

Følgende ekvipasjer deltok:

5-åringer
Lord (NV) e. Stutteri Jestis Larno/Burggraf/Pericles xx, rytter Siri Lerstøl

6-åringer
Tobajo Pik Disney (NV) e. Tobajo Picez/Walt Disney II, rytter Trude Hestengen
Mr. Gold G (DV) e. Milan/Lobster, rytter Louise Almlund Løkken
Vivelstads Renoir (NV) e. De Noir/Resident, rytter Mette Hansson

Etter programridningen ble det så klart at NV ikke kommer til å annonsere hvilke av hestene som eventuelt får reise før 5. juli. Antakelig er dette fordi styret i avlsorganisasjonen ønsker å ta en vurdering på dommernes avgjørelse før det blir gjort offentlig. I fjor ble det ramaskrik etter at de uttatte 5 år gamle hestene ble annonsert på stevneplassen, en avgjørelse som ble påklaget på stedet. Styret valgte derfor å omgjøre uttaket slik at det var to NV-registrerte hester som ble sendt til Tyskland.

Leder i Norsk Varmblod, Mette Hansson, på sin egenoppdrettede Vivelstads Renoir.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*