Nye sprangkriterier

Dette innlegget ble publisert 30. juli 2011 og innholdet kan være utdatert.

 

Norsk Varmblod og NRYF melder nå at NV-stambokførte hester vil ha prioritet til Unghest-VM også i sprang.

Begge organisasjonene skriver nå følgende på sine nettsider:

Da Unghest-VM er et avlschampionat under WBFSH – som NV har adgang til gjennom sitt medlemskap – kan det kun delta hester som er førstegangsregistrert i NV. Ved ledige plasser kan norskkårede hingster fra andre avlsforbund få restplasser.

Norsk Varmblod presiserte allerede i årets hingstekatalog at dette ville gjelde for dressuren i år, men på sprangsiden har det hittil vært uklart om det skal være sportsprestasjoner eller avlsforbund som skal veie tyngst i uttaksprosessen.

Med denne endringen i uttakskriteriene i sprang fremstår politikken rundt Unghest-VM mer konsekvent og helhetlig, da det ikke forskjellsbehandles mellom sprang og dressur. Kravene for spranghestene er som følger:

– 5-åringene blir vurdert i 1,20-klasser.

– 6-åringene blir vurdert i 1,30-klasser, og man ønsker at disse har noe internasjonal erfaring.

– 7-åringene blir vurdert i 1,40-klasser, og må ha internasjonal erfaring og resultater.

Uttaket baseres på resultater og vurdering av hestens potensial. Kun innmeldte ekvipasjer med skriftlige opplysninger blir vurdert.

Norge har to plasser i hver aldersklasse, samt mulighet til å søke om såkalte wildcards. Fristen for å melde sin interesse er satt til 10. august. Så langt opplyses det kun at uttaket vil bli foretatt av en uttakskomite med representanter fra Norsk Varmblod og Norges Rytterforbund.

Komiteen består av Lars Rasmussen, Stian Øgland, Tormod B. Johnsen og Tomas Torgersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*